keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Uudenvuodenlupauksia

Jotakin rännän ja lumen ja ennenkaikkea vedensekaista ainetta tulee taivaalta niskaan. Eletään tammikuuta, tämän viikon jälkeen tämäkin kuukausi on jo puolessaan. Enää viisikymmentä viikkoa aikaa lunastaa uuden vuoden lupaukset.

Omat uuden vuoden lupaukseni eivät liittyneet tällä kertaa työhön, koulunkäyntiin, suorittamiseen tai urheilusaavutuksiin. Niissä lupauksissa ei ole mitään vikaa, mutta vaihtelu virkistää. Lisäksi olen huomannut, että jotkut asiat etenevät siitä huolimatta, lupasin niitä tai en. Niinpä otin askeleen eteenpäin, ja keskityin ihan muihin juttuihin. Lupasin itselleni, että tänä vuonna vietän aikaa erityisesti sellaisten ihmisten kanssa, jotka saavat minut hyvälle tuulelle. Lupasin, että olen (ainakin vähän) parempi tyttöystävä (eli pidän työpäivien pituudet kohtuullisina ja jaksan iltaisin jutella muutakin kuin "moi"). Näiden lisäksi lupasin viettää aikaa itseni kanssa. Kaikkiaan tein neljä lupausta, joista viimeinen kuului: Älä nipota, tai hellitä ainakin vähän.

Aikamoisia lupauksia minulle, mutta onnistuessaan palvelevat  omaa hyvinvointiani ja läheisteni hyvinvointia myös. Lupasin aloittaa pienin askelin, esimerkiksi nipottamisen suhteen riittää, jos tiskaa vasta huomenna. Tänään ei tarvitse. Yksinoloon riittää rauhallinen aamukahvi, jotta saa hetken järjestellä omia ajatuksiaan. Pikkuhiljaa eteenpäin, katsotaan, mitä viidenkymmenen viikon päästä on tapahtunut.

Myös JAMKO on tehnyt omat lupauksensa. 
Myös JAMKOn toimistolla ollaan uuden äärellä. Uusi hallitus valittiin marraskuussa, ja toimintaan tutustuttiin ja perehdyttiin joulukuun aikana. Tutustuminen ja perehtyminen jatkuu koko alkuvuoden, ja siinä samalla käydään jo tämän vuoden ajankohtaisten asioiden kimppuun. Henkilökunta on palannut lomilta, ja huono huumori tuntuu kukkivan sitä paremmin, mitä lämpöisempää ulkona on. Ei me mitään pakkasia kaivata :)!

JAMKOn puolesta haluamme luvata tälle(kin) vuodelle tehdä asioita opiskelijoiden hyväksi. Olipa kyse siitä, että arvosanasi eivät tule ajoissa tai kuntosalille tarvitaan pyyhekoukkuja, et tiedä mistä saa tapahtumalippuja tai pääkampuksen parasta kahvia, me autamme. Ota rohkeasti yhteyttä, uudet hallituslaiset ja meidän henkilökunta ovat apunasi. Lupaamme, että ei ole olemassa sellaista asiaa, jonka suhteen et voisi JAMKOn toimiston tyyppeihin olla yhteydessä.

Mukavaa, rentoa, leppoisaa ja stressitöntä alkuvuotta kaikille!

terkuin
Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti