tiistai 14. tammikuuta 2014

Minä, JAMKO, opinnot, työt ja harrastukset


Hei olen Pauli. Olen kolmannen vuoden tietotekniikan opiskelija ja toimin tällä hetkellä JAMKO:n edustajiston puheenjohtajana. Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakuntaan rupesin tarkemmin tutustumaan opintojeni ensimmäisenä vuonna hakeuduttuani tutoriksi. Uusien tutoreiden rekrytointi on tälläkin hetkellä käynnissä ja päättyy 15.1.2014 klo. 23.59. Ohessa vielä tutorrekryvideo Youtubesta. Be somebody, be a tutor!


Omalta osaltani olen joutunut paljolti miettimään ajankäyttöäni ja asettamaan asioita tärkeysjärjestykseen. Tällä hetkellä elämässäni on vaihe, jonka haluan käyttää pääasiassa seuraaviin asioihin: JAMKOssa toimiminen, opiskelut, töiden tekeminen ja harrastukset. Valitettavasti siis joistakin asioista joutuu tinkimään, kuten oman perheen näkeminen ja kotipaikkakunnallani vieraileminen. Tämä on sinänsä valitettavaa, mutta mielestäni nyt  on se aika, jolloin tulee olla mukana opiskelijakentällä vaikuttamassa enemmän tai vähemmän asioihin, mikäli niin haluaa tehdä.

Olen huomannut , että aikatauluni ovat rehellisesti sanottuna todella täynnä. Aamuisin huomaa lähtevänsä kouluun noin puoli kahdeksan aikaan ja kotiin saapuu usein  illalla kello 20 ja 22 välisenä aikana, kun päiviin mahduttaa myös treenit ja JAMKOn toiminnan. Eräs kaverini ihmetteli sitä, kuinka oikeastaan jaksan, kun päivät ovat pitkiä ja täynnä tekemistä ja skarppinakin pitäisi vielä pystyä olemaan käytännössä aina kokopäivä. En voinut vastata takaisin kuin yhdellä tavalla. Hymyilin ja sanoin: ”Niin pitkään kuin nautin tekemästäni ja olemisestani, en koe tässä mitään ongelmaa.” Tälläkin hetkellä syön kotonani jotain nopeasti ja valmistaudun vetämään haalarit niskaan ja suuntamaan Synergia-areenalle VMP:n student gameen katsomaan, kun JYP kohtaa kotiluolassaan SaiPan. Tämäkin nimenomainen päivä alkoi lähes kaikkien muidenkin tapaan aamulla kello 7.00 ja päättyy taas siihen, että kotiin saavun joskus 21 ja 22 välillä. Okei, tämän päivän lopetus on tietysti sitä rentouttavaa osastoa, mutta se ei poista sitä faktaa, että päivä on todella pitkä. Mutta kai tämä aktiivinen oleminen ja toimiminen siis vaatii jonkin sortin ”hulluutta”, mitä ei nähtävästi kaikilta löydy.

Mitä tulee harrastuksiin niin treenaan kaksi kertaa viikossa joukkueen kanssa ja siihen omatoimiset treenit päälle. Tämäkin vie siis paljon aikaa ja jotenkin olen sen aikatauluuni onnistunut mahduttamaan. Jollakin asteella kai voisi sanoa, että olen onnistunut aikatauluttamaan elämäni hyvin, pois lukien se miten paljon kerkeän perhettäni tällä hetkellä näkemään. Kaikesta huolimatta tässä kumminkin oppii myös paljon tärkeitä asioita samalla, kuten paljon jo puhumani ajanhallintaa ja tekemisten suunnittelua, kuten myös muita tärkeitä organisointitaitoja ja valmistautumista työelämään.

Mitä tulee neljänteen tämän hetken asiaan elämässäni eli töihin. Pikkuhiljaa tämän lukuvuoden aikana olen huomannut kokoajan vähentäväni töiden määrää, jotta pystyn keskittymään muihin asioihin. Tämä ei siis ole ollenkaan mielestäni huono juttu vaan pystyn nyt oikeasti keskittymään JAMKOon ja opiskeluihin. Tämä ei myöskään tarkoita sitä, että vihaisin työtäni tai tuntisin oloni siellä epämukavaksi, päinvastoin, nautin työstäni ja toivoisin myös työllistyväni opiskelujen jälkeen mahdollisesti samaan paikkaan, kuka tietää.

Talvisin terveisin

Pauli, Edarin puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti