keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Sinä jupisit - JAMKO vastaa!

Jupinaviikoista on hetken verran aikaa, ja kuten meidän Anna kertoikin, palautetta on käsitelty, lajiteltu ja puitu niin yksin, ryhmässä kuin isommallakin joukolla. Kiitos kuuluu jälleen kerran teille siitä, että jaksatte antaa kehitysehdotuksia; sillä tavalla se toiminta kehittyy!

Seuraavaksi on luvassa JAMKOon liittyvien palautteiden vastauksia, poislukien viestintään liittyvät, joihin Anna on jo vastannut. Olkaa hyvät!


Enemmän läpinäkyvyyttä toimintaan ja enemmän tietoa siitä, mitä olette saaneet aikaan. On hienoa, että kerrotte, että ajatte jotain asiaa tai olette tehneet valituksen jostain tai jhoku istuu jossain kokouksessa, mutta siihen se jääkin. Joskus tulee olo, että voiko Jamko vaikuttaa mitenkään mihinkää, vaikka kovasti se yrittääkin. Kertokaa siis, mitä hyötyä toiminnastanne on konkreettisesti ollut ja tulee olemaan.

Olette oikeassa! Toimistolla tapahtuu jatkuvasti niin paljon, että aikaansaannoksista kertominen unohtuu kun pian käydään jo seuraavan projektin kimppuun. Tämän blogin tarkoitus on niitä asoita avata, mutta se on kirjoittamisen tiimellyksessä jäänyt unholaan. Tämän kevään aikana JAMKO on yhdessä JYYn kanssa vaikuttanut kuntapäättäjiin siinä, että Hämeenkadun tontille aletaan rakentaa myöhemmin opiskelija-asuntoja. Ennen kaupunginvaltuuston päätöstä kirjoitettiin julkinen kannanotto ja lisäksi jokaista valtuutettua lähestyttiin henkilökohtaisesti meidän toimesta. Muita asioita, joita on tapahtunut, on Työelämän ajokortti -opintojakso, joka tehdään yhteistyössä Pron kanssa. Kurssi on käynnistynyt juuri nyt kesäopinnoissa, ja siellä opitaan arvokkaita työelämään liittyviä taitoja käytännön treenien kautta. Lisäksi JAMKO pääsee ensi syksynä mukaan kouluttamaan opettajatutoreita, jotta yhteistyöstä tutorien ja henkilökunnan välillä saadaan entistäkin saumattomampaa. Paljon siis tapahtuu koko ajan, ja teemme kaikkemme, että niistä kertominen myös parantuu.


Toivoisin erilaisten tapahtumien olevan myös alkoholittomien ystäville suunnattuja mm. sillä, että haalarimerkkejä saisi muutenkin kuin vain ostamalla liput yökerhoon tai menemällä sinne yökerhoon. Osallistua voi kaikkeen ilman alkoholiakin, mutta ärsyttää tuo haalarimerkkien ostokulttuuri.

Kiitos palautteesta! Haalarimerkit tapahtumiin tai muuten meille tulevat yhteistyökumppaniemme kautta ja JAMKO tilaa niitä itse hyvin vähän, oikeastaan vain tutoreille omansa. Tämä on yksi asia, josta olemme joutuneet taloudellisesti tiukoissa tilanteissa säästämään, mutta kunhan ajat paranevat ja rahat toivottavasti lisääntyvät, niin ehkäpä haalarimerkkejäkin alkaa näkyä enemmän myös alkoholittomissa tapahtumissa, joita siis jo nyt järjestetään enemmän kuin holillisia.


Suuret kiitokset JAMKOn  kuntosalista!!! Se tukee ehdottomasti omaa jaksamistani. Sali näyttää olevan suosittu ja porukka näyttää viihtyvän siellä. Hyvä, että rikkinäisiä laitteita on poistettu. Kiitos!!

Eipä kestä! Sali on pieni mutta toimiva. Muistetaanhan kaikki noudattaa salin sääntöjä, eli ei ulkokenkiä, ei magnesiumia, painot aina takaisin telineisiin ja tavarat säilytykseen vain treenin ajaksi. Näin meillä kaikilla on siellä viihtyisää ja saadaan kunnon treenit tehtyä.


Tällä hetkellä Jamkin linja tuntuu olevan opiskelijat koulua varten, kun pitäisi olla toisin päin. Kontaktiopetusta vähennetään ja aina vaan enemmän verkkokursseja. Ystävien kanssa vertailtu saman kohjelman opetusta ja jamkissa sitä vähiten.

Kiitos palautteesta! Opiskelujen monipuolistuessa ja vaatimusten kasvamisessa on verkko-opiskelulla siellä oma paikkansa, mutta missään nimessä se ei saa olla vallitseva tapa opiskella. Otamme tämän opetussuunnitelmia uudistettaessa esille haluamme osaltamme huolehtia että myös verkkokursseissa säilyy se tärkein - laatu.


Jäi hieman paha maku suuhun, kun sekä JASTON KEVÄTRISTEILY että SNOWDAY oli järjestetty päällekkäin innovaatioviikon kanssa. 

Tulevia viikkoja varten tiivistämme yhteydenpitoa sekä JAMKin että JASTOn kanssa, ettei näin harmittavia päällekkäisyyksiä pääse enää sattumaan. Pahoittelumme!


Tutoreille todella paljon plussaa! 

JAMKOn tutorit, niin uudet kuin vanhatkin on ihania ja sitoutuneita tyyppejä. JAMKOn jengi on teistä ylpeä, teette hyvää ja tärkeää työtä!


Mielestäni JAMKO on "kaukana" opiskelijoista. Ehkä se on sitäkin, että toimisto on rajakadulla. Toivoisin että JAMKOlaiset jalkautuisi meidän keskuuteen, nyt olette kummajainen siellä jossain.

Kiitos palautteesta! Syksyllä taas meidät kohtaa jäsenpalvelun merkeissä jokaisella kampuksella, mutta myös muuta jalkautumista tarvitaan. Minkälaista toimintaa te toivoisitte JAMKOlta kampuksilla jäsenpalvelun ohella?


JAMKOlle plussaa siitä, että meitä ensimmäisen vuoden opiskelijoita on otettu mukaan loistaviin ja mielenkiintoisiin projekteihin!

Tervetuloa mukaan uudelleen myös toisena vuonna! Kyllä meiltä projekteja ja vielä kiinnostavia sellaisia löytyy.


Loppuun haluaisin antaa JAMKOlle ruusuja kun jaksatte järjestää Snowdayn tapaisia juttuja. Muutenkin vaikutatte ahkerilta ja asiaan paneutuvilta - ehkä ainoa asia joka tuntuu sujuvan suht ongelmitta JAMKissa!

 Kiitos paljon. Parhaamme tehdään ja mukava huomata että se tuottaa tulosta :)Kiitos vielä palautteistanne. Muistattehan aktiivisesti seurata tiedotuskanaviamme joita löytyy

Netistä: www.jamko.fi Ei kommentteja:

Lähetä kommentti