keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kiitos kohtaamisista!


Viime perjantaina vietettiin Keski-Suomen Yrittäjien, Keski-Suomen Kauppakamarin, JAMKin ja JAMKOn yhteistyössä rakentamia kohtaamistalkoita. Päivän ajatusta avasin jo aiemmassa postauksessa, ja nyt luvassa muutamia ajatuksia päivän kulusta.

Kun tieto tapahtumasta tuli, päätimme JAMKOn toimistolta lähteä porukalla matkaan. Mielenkiintoisia yrityksiä mietittiin yksin ja yhdessä. Alkuperäisenä aikomuksena oli tehdä vierailuja mahdollisesti kolmeen yritykseen, mutta lopulta vierailut tiivistyivät yhteen – joskin sitäkin mukavampaan vierailuun.

JAMKOn toimistolta meitä löytyy poikkitieteellisesti moneen junaan. On insinööriä, musiikin opiskelijaa, tulevaa tradenomia ja henkilöstön puolelta löytyy liikuntatieteiden maistereista sosionomiin. Vierailumme kohdistui jyväskyläläiseen Paytrailiin, jonka toimistotilat sijaitsevat Lutakossa. Suvi Tikkanen otti meidät iloisena vastaan. Aluksi kiertelimme Paytrailin toimistossa ja sen jälkeen istahdimme keskustelemaan yrityksestä ja työelämästä yhdessä.

Paytrail on verkkomaksamiseen ja –asiointiin erikoistunut yritys, joka on perustettu vuonna 2007. Viime vuodet ovat olleen yritykselle huimia kasvun vuosia, ja tällä hetkellä yritys työllistääkin yli 40 henkilöä.

Keskusteluissa Suvin kanssa esiin nousi kysymyksiä kansainvälistymisestä, rekrytoinnista, uusien tuulien haistelemisesta ja ns. aallonharjalla pysymisestä. Lisäksi juttua riitti työelämän muutoksesta, organisaatiokulttuurin rakentamisesta ja kehittymisestä sekä työssä vaadittavista ominaisuuksista. Vaikka kaikki meistä vierailijoista eivät tulevaisuudessa välttämättä tulekaan työskentelemään Paytrailillä tai samankaltaisissa yrityksissä, oli vierailu todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Välillä on hyvä avata silmiä ja nähdä, miten muut tekevät asioita. Työyhteisön muodostuminen, työntekijöiden rekrytointi ja viihtyminen työpaikalla koskevat kuitenkin kaikkia työpaikkoja alasta riippumatta. Paytraililta huokui ensimmäisellä ovenavauksella hyvä tekemisen meininki sekä erittäin avoin ja viihtyisä työympäristö. Viereisestä neukkarista kuuluvat aplodit palaverin päätteeksi saivat hymyn myös vierailijoiden huulille.
Kiitos vielä Paytrailille ja Suville mielenkiintoisesta vierailusta!

Kohtaamispäivä tuotti ainakin itselleni uusia ajatuksia ja joitakin asioita vietäväksi myös omalle työpaikalle. Innolla odotamme syksyllä uudelleen järjestettävää kohtaamistalkoopäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti