sunnuntai 18. toukokuuta 2014

KOOLSille myönnettiin seuratukea

Viikon eriomainen uutinen on, että Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut seuratukiavustukset ja yksi tuen saajista on korkeakouluopiskelijoiden liikuntaseura KOOLS ry. Ministeriön rahoittaman seuratuen tarkoituksena on kehittää seuratoiminnan laatua, vahvistaa yhteistöllisyyttä ja vapaaehtoistyötä sekä mahdollistaa liikunnan harrastaminen mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle.

KOOLS:n saama tuki käytetään vähän liikkuvien opiskelijoiden aktivoimiseen liikuntatutoroinnin avulla. Kehittämishankkeelle on luotu pohjaa jo keväällä 2014, jolloin käynnistettiin ensimmäinen vähän liikkuvien opiskelijoiden opinnäytetyöprojekti. Projektiin otti osaa kahdeksan opiskelijaa ja se kokoontui parin kuukauden ajan kahdesti viikossa. 



Keskisuomalainen uutisoi KOOLS:n saamasta seuratuesta 16.5.2014

OKM:n myöntämä 3500 euron suuruinen tuki mahdollistaa syksyllä 2014 useamman vähän liikkuvia kannustavan ryhmän perustamisen. Ideana on, että liikkumaan on helppo ja mukava tulla, eikä se vaadi erityisiä välineitä tai lajien hallitsemista. Opiskelijat voivat kokeilla vapaasti ja maksutta (tai hyvin pienellä maksulla) erilaisia lajeja ja mahdollisesti löytää uuden oman harrastuksensa. Yhdessä tekeminen ja liikunnan ilo ovat hankkeen ryhmien kantavia teemoja.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi tukea yhteensä 5 miljoonaa euroa, josta Keski-Suomen seuroille myönnettiin 358 000 euroa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti