lauantai 17. toukokuuta 2014

Run student run


Muuttaessani Jyväskylään miltei kymmenen vuotta sitten sain juoksukipinän. Tutkin uutta kotikaupunkiani juoksemalla ja kulutinkin useita tunteja ja kilometrejä Rantaraitilta poukkoillen milloin Keljon suuntaan, milloin Kuokkalaan tai Vaajakoskelle päin, milloin Palokassa vieraillen tai keskustan alueita koluten. 

Toisinaan kaipailin pitkille lenkeille juoksuseuraa ja muutamaan otteeseen sainkin sellaisia opiskelukavereistani. Parin-kolmen ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen juoksu jäi taka-alalle muiden lajien kiinnostaessa enemmän. Pari vuotta sitten innostuin juoksemisesta uudelleen ja viime vuonna päätinkin treenata puolimaratonille. Juoksin paljon yksin mutta löysin myös epäsäännöllisesti kokoontuvan juoksuporukan JAMKOn muista juoksijoista. Olin aina ennen ajatellut olevani yksin juoksija. Minä, musiikki ja eteenpäin vievät askeleet. Kunnes tänä vuonna muutaman sattuman kautta olen päätynyt juoksemaan parin ystävän kanssa säännöllisesti. Ystävän kanssa tai porukassa juoksemisessa on montakin plussaa: sosiaalisten tarpeiden täyttäminen, tarpeeksi rento juoksuvauhti, jotta samalla voi myös jutella ja tavoitteessa pysyminen, kun ystävä tai porukka tsemppaa jaksamaan.

Ilolla kuulin, että Hippoksen maratonkerho järjestää jäsenilleen yhteislenkkejä kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Kerholaiset järjestävät tempauksen yhteislenkkien puolesta helatorstaina 29.5. klo 10, jonne kuka tahansa on tervetullut juoksemaan mukavassa porukassa ja hengessä. Matkavaihtoehdot ovat 10km, 15km, 20km ja 25km ja starttipaikkana Hipposhalli.

Keski-Suomessa järjestetään tulevana kesänä useita erilaisia juoksutapahtumia. JAMKO on neuvotellut tuntuvia alennuksia kaikille opiskelijoille Finlandia Marathoniin Jyväskylässä 13.9.2014:
10km                                   24€ (norm. 38€)
Puolimaraton                      32€ (norm. 47€)
Maraton                             37€ (norm. 52€)
Ilmoittautumisohjeet julkaistaan JAMKOn sivuilla ja tarjoushinta on voimassa 29.8. saakka.

Lisätietoja helatorstain yhteislenkistä: http://www.maratonkerho.fi
Lisätietoja Finlandia Marathonista: http://www.finlandiamarathon.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti