Omat kouluhommat alkaa olla paria pientä viilausta vaille paketissa. Itsellä tuppaa jäämään varsinkin kirjoitustyöt viime tippaan, ja kun kaikki kurssit muutenkin ovat koko vuoden mittaisia, niin huhti-toukokuu vietetään lähinnä treenikopissa tai tietokoneluokassa. Joskus sitä toivoisi, että meilläkin olisi yhden tai kahden periodin kursseja tarjolla, mutta näillä mennään. Musiikilla on siis käytössä yksijaksojärjestelmä, eli lukujärjestyksen runko pysyy ryhmäopetuksen ja teoriakurssien osalta samana koko vuoden, mutta kaikki yksilöopetus, oma opettaminen, treenaaminen yksin ja muiden kanssa yms. elää vuoden aikana niin paljon, että mun eniten opintoja edistävä asia on tarpeeksi iso kalenteri.
Nyt kun tämän kevään kurssit on muutamaa puuhaa ja arvosanaa vaille tehty, pitääkin jo katsoa ensi vuoden kurssit. Ihan ensin kannattaa tietenkin ilmoittautua läsnäolevaksi, aikaa on 31.5. asti. Omalta osaltani tää kevät vaatii vähän huolellisempaa perehtymistä, kun ei ole vaihtoehtona enää "no ens vuonna sit" lähestyvästä valmistumisesta ja tuosta yksijaksoisuudesta johtuen. Mun oma suunnitteluprosessi eteni näin:
1) ASIOsta tehdyt kurssit ja pisteet Exceliin (ymmärrän paremmin itse käsin tekemääni HOPSia kuin ASIOn vastaavaa, toki sitäkin kannattaa käyttää jos toimii) ASIOn HOPSin etuna on ainakin se, että opintojaksoilmoittaumisen yhteydessä se ilmoittaa, että sulla on nämä ja nämä kurssit merkattuna sille lukukaudelle, jolle aiot nyt ilmoittautua, muista nämä kurssit.
2) Oma OPS ja ensi vuoden OPS, joka toimii myös opintojaksotarjottimena, auki. Muutama kurssi on vaihtanut nimeä tai kadonnut kokonaan, näistä sähköpostia asiasta tietävälle. Opettajatutor eka, keneltä kannattanee kysyä. Oman OPSin "Erilaiset yleisöt" on vaihtunut "Ryhmänohjaus opetuksessa" -kurssiksi tänä vuonna, ja ensi vuonna se onkin jo "Musiikki hyvinvoinnin edistäjänä". Kyseessä on sama, erilaisten ryhmien ohjaukseen keskittyvä pedagogisiin opintoihin kuuluva kurssi, mutta nimi on kuulemma elänyt, että se vastaisi mahdollisimman hyvin kurssin sisältöä. Tässäkin on reagoitu palautteeseen.
3) Opintojaksoille ilmoittautuminen. Sitä ennen tsekkaan työjärjestykset, koska nekin näkyvät jo ensi vuoden osalta. Sinänsä ei ole itselle väliä, koska kaikista itseäni koskevista kursseista on vain yksi toteutus, mutta jos sulla on eri tilanne, ei haittaa ainakaan vilkaista, tuleeko päällekkäisyyksiä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja muut latteudet.
Koulutusohjelmakohtaiset opintojaksoilmoittautumiset vaihtelevat, joten tsekkaa omasi Elmo-opiskelijaintrasta. Meillä ne ovat avoinna yhtä aikaa läsnäoloilmoittautumisen kanssa, kuten monessa muussakin koulutusohjelmassa.
Loppuun vielä muistilistaa ajankohtaisista asioista:
- EU-vaalien virallinen äänestyspaivä on sunnuntaina 25.5., eli ylihuomenna! Hei, kuule EU! -kampanja esittelee edelleen opiskelijoiden asiaa ajavia MEP-ehdokkaita, jos et ole löytänyt omaasi. Vaalikoneita tekemään siitä!
- Opintotukea voi palauttaa vapaaehtoisesti vuoden 2013 osalta 31.5. asti. Nyt on tilaisuus välttyä takaisinperinnältä, joka tulee ainakin omassa kaveriporukassa liian monelle "yllätyksenä". Toinen asia onkin se, mistä sen vapaaehtoisen palautuksen sitten ottaa, jos rahat on käytetty, mutta ennakoinnilla tästäkin olisi selvinnyt.
- JAMKOn jäsenyys kevätkaudelta 2014 on voimassa syyskuun 2014 loppuun asti. Jos haluat opiskelijaedut kesälläkin, muttei ole vielä korttia tai tarraa, niin liity jäseneksi ja hae tarra toimistolta ennen kesätaukoa.
Nyt ulos kun on vielä kelit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti