perjantai 9. toukokuuta 2014

Eurooppapäivää, ja kai se iltaankin jatkuu!

Olisikohan ollut maanantaina, kun vaalijulisteteline ilmestyi taas yleisimmin käyttämälleni reitin varrelle kotoa koululle, eli Puistokadun ja Yliopistonkadun kulmaan. Toistaiseksi en ole vielä pysähtynyt katselemaan ehdokkaiden kuvia tai miettimään ketä äänestää, mutta aikomus on kova. Eurovaalien plussahan on tietysti se, että jokainen saa äänestää koko maan alueelta ketä vain. Oma suhde eurovaaleihin on totta puhuen ollut tähän asti etäinen, mutta yksi kopopestin etuja on ollut ns. "pakollinen" perehtyminen asiaan, jota en oikeastaan edes osannut ajatella aikaisemmin.

Miksi tämä blogikirjoitus käsittelee jotain eurovaaleja, kysyt sinä. No, muun muassa siksi, että Suomi on osa EU:ta, ja EU:n tasolla tapahtuva poliittinen päätöksenteko vaikuttaa myös Suomeen, ja esimerkiksi koulutuspolitiikka on osa poliittista päätöksentekoa. Kansainvälisyys ja opiskelijoiden liikkuvuus ovat myös aikamme suuria teemoja, mikä näkyy muun muassa vaihtareina sinunkin kampuksellasi. Tällä hetkellä viime eurovaaleissa 2009 valitusta 736 mepistä vain 9 (!) on alle 30-vuotiaita, eli niitä, joiden asiat ovat konkreettisesti just sua lähimpänä. Syitä on tietysti miljoonia muitakin, ja kuten muissakin vaaleissa, kannattaa äänestää sitä ehdokasta, joka ajaa omaa asiaasi.

SAMOK ja SYL ajavat tälläkin hetkellä yhdessä Hei, kuule EU -kampanjaa, jonka teemat löytyvät helposti joko suoraan osoitteesta samok.fi/eurovaalit tai kampanjan FB-sivuilta. Myös edellämainittujen kattojärjestö, European Students' Union (ESU), kampanjoi opiskelija-asian puolesta, lisätietoa osoitteesta voteforeducation.eu. Yleistä tietoa vaaleista löydät muun muassa osoitteesta vaalit.fi.

JAMKO, osana SAMOKia, kehottaa kaikkia jäseniään käyttämään mitä mainiointa tilaisuutta käydä joko ennakkoäänestämässä 14.-20.5. tai äänestää virallisena vaalipäivänä sunnuntaina 25.5.2014. JAMKOn hallitus tempaisee heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä käymällä joukolla äänestämässä. Käy säkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti