maanantai 22. lokakuuta 2012

Veeärrää ja aamukampaa


Tällä viikolla näppäimistöä kuluttaa iloksenne (?) JAMKOn toiminnanjohtaja Minna. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, joten siksipä minua kutsutaan päivästä ja vuodesta toiseen ihan vain Minnaksi, ja toimiston lempinimikuninkuus/kuningattaruus meneekin jonnekin ihan muualle. Jos joskus törmäätte tähän asiaan tietovisakysymyksenä, niin O. Molanderia veikkaamalla pääsee ainakin lähelle piikkipaikkaa.

Junassakin ehtii vaikka ja mitä.


Asiaan. Bloggausviikko sattui hyvään saumaan, sillä nyt maanantai-iltana suuntasin kulkuni kohti Helsinkiä. Pari päivää siellä ja torstaiaamuna veturi kohti Turkua. Poikkeuksellinen viikko, mutta luotan matkailun avartavuuteen.

Mitähän se sitten tarkoittaa, että on opiskelijakunnan toiminnanjohtaja? Voi veljet, kysyn tuota usein myös itseltäni :) Yritän kuitenkin avata teille sitä vähän, niin kyllä se siitä kirkastuu! Olisi ihan tosi helppoa vastata, että työnkuvaani kuuluu kaikkea. Tänään aamu alkoi opiskelijasihteerimme Paulan kanssa, kun kävimme läpi sähköistä taloudenhallintajärjestelmäämme. Jep, kuulostaa ihan tosi mielenkiintoiselta. On kuitenkin välttämätöntä, että bileisiin tilatut haalarimerkit, puhelinlaskut ja kahvilan limpparit tulevat maksetuiksi. Tämän jälkeen kirmasin suoraan keskustelemaan yrittäjyysopinnoista, joita JAMKin uuteen opetusssuunnitelmaan valmistellaan. Ja kuulkaa, se ei ole mitään liukuhihnatyötä. Työtä tehdessä on tunteet pelissä ja vääntöä riittää. Ihan mahtavaa huomata, miten monta vuotta talossa työskentelevillä on paloa ja intoa kehittää asioita eteenpäin.  Mutta niin se pitää ollakin, että saadaan teille opiskelijoille paras lopputulos aikaiseksi.

Opetussuunnitelmien jälkeen lapioin lautasellisen mannapuuroa mahaani. Tunnustan, facebookkasin samalla puhelimellani, sillä vietin viikonlopun mökillä vanhojen opiskeluaikaisten ystävieni kanssa, ja jälkipelit jatkuivat vielä tänäänkin. Amicalta portaat ylös, ja kuulemaan tuoreimmat uutiset JAMKin uudesta sähköisestä työpöydästä ja ryhmätyötiloista. Täytyy sanoa, että tämmöiselle, joka ei paljon koodeista ymmärrä, keskusteluympäristö on vähintäänkin eksoottinen, mutta kysymällä asiat selviävät, ja niin kävi nytkin. Hienoa työtä tietohallinnon puolelta, odottakaa vain kun saadaan homma käyttöön.

Tässä vaiheessa päivää kello oli neljä. Junan lähtöön tunti ja 13 minuuttia aikaa. Hätäpäissäni tallensin muistitikulle kaikkea tärkeää, jotta saisin tehtyä etäältä mm. edustajistovaaleihin liittyviä asioita. Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty, ja siihen se jäi. Kamat kasaan, tikku jäi koneeseen ja  nöyrin mielin olen junamatkaltani soittanut toimistolla oleville, että pistätkö sen ja sen mun sähköpostiin...
Tampereella yritin ottaa kuvaa asemasta. Otin lähikuvan lyhtypylväästä :)

Ja niin mikä aamukampa? Koska Suomen kesä sopii minulle paremmin kuin talvi, pimeästä syksystä puhumattakaan, tein kesän töitä ja lomailen marraskuun. Lähden 18 yön päästä tsekkaamaan, miltä kesä näyttää Buenos Airesissa. Sitä ennen suunnitellaan kuitenkin JAMKOn ensi vuosi ja tehdään keskeneräiset hommat valmiiksi. Siitä luette lisää huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti