maanantai 29. lokakuuta 2012

"Just another manic Monday..."

Blogin otsikko selittyy tällä biisillä.

Tunnen yllättävän paljon painetta blogi kirjoittamisesta. Viestintäsihteerinä kamppailen koko ajan sen kanssa, kuinka kommunikoida mahdollisimman tehokkaasti ja selkeästi ja mielenkiintoisesti ensinnäkin opiskelijoiden, mutta myös muun maailman kanssa. Olisi ihanaa jos siihen olisi taikasauvaratkaisu tyyliin facebookissa-kun-sanot-näin-ja-noin-siihen-ja-siihen-aikaan-niin-viesti-menee-perille-kaikille-opiskelijoille. Mutta se ei ole niin helppoa. Minusta olisi mielenkiintoista kuulla kuinka te haluatte, että me kommunikoimme teidän kanssa; missä ja milloin viestimme saavuttaisi teidät kaikkein parhaiten. Laittakaa kommenttia tulemaan tai viestiä ihan sähköpostiin ja facebookiin.

Olen JAMKOn toinen Pohjois-Karjala vahvistus – tai jostain syystä tuli mieleen amerikkalaisen jalkapallon pelinrakentaja-nimike – ja jos tulette käymään meidän toimistolla ja sieltä kuuluu hirveä kikatus ja mie/sie viäntämistä ja kiäntämistä, niin äänessä ovat sitten minä ja meidän Minnis, jonka kanssa ollaan alun perin kotoisin melkein samasta pitäjästä Itä-Suomesta!

Olen toiminut JAMKOn viestintä- ja edunvalvontasihteerinä syyskuun alusta, ja Jyväskylään päädyin reittiä Pohjois-Karjala-Kanada-Etiopia-Yhdysvallat-Wales-Bosnia ja Hertsegovina. Kävin koulua Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Briteissä, sekä opetin peruskoulussa ja lukiossa Etiopiassa ja Bosniassa. Näin maailmalla vierähti 7,5 vuotta. Tämän takia huomaan nykyisessä työssäni peilaavani paljon kokemuksiani näissä maissa suomalaiseen koulutusjärjestelmään. Ei mene päivääkään jolloin en pohtisi, miten jokin tietty koulutukseen ja opiskelijakuntiin liittyvä asia tehdään muualla maailmassa. Ajattelinkin tällä viikolla blogikirjoituksissani vähän avata vertailuja suomalaisesta koulutusjärjestelmästä muuhun maailmaan. Käsittelyyn pääsevät ehkä maksullinen koulutus, yleisesti koulutusjärjestelmä, ja nyt meneillä olevat edustajistovaalit. Ei huolta, en aio kirjoittaa tänne akateemista artikkelia, vain muutamia ajatuksia ja huomioita mitkä ovat päällimmäisinä mielessä.

Mutta otetaan nyt toistaiseksi vähän rennommin rantein. Viikko alkaa epätavallisesti kahdella etäpäivällä Helsingissä. Tulin jo eilen sunnuntaina pääkaupunkiin tarkastamaan Helsingin Kirjamessut, jossa JAMK oli myös edustettuna esittelemässä uusia tutkimuksiaan. Kävi kuitenkin köpelösti, pieni pääni meni isoilla messuilla ihan sekaisin enkä löytänyt JAMK:in messuosastoa. Fail.

Mutta todistettavasti JAMK oli kyllä paikalla muutamankin muun ammattikorkeakoulun kanssa. Tämä on mielestäni hyvä, sillä tiedän opiskelijoiden turhautumisen opinnäytetöiden kanssa, ja siksi on hienoa nähdä miten pitkälle ne voivat myös kantaa. Ihan oikeasti niistä on hyötyä niin tutkimus- kuin todellisessa maailmassakin (vastakkainasettelu on tarkoituksenmukainen, koska nämä kaksi tuntuvat välillä ihan omilta universumeiltaan. Uskokaa pois, oman kandityöni julkaisseena tiedän). Joten te siellä jotka kamppailette omien oppareidenne kanssa: hang in there!

Nyt kun kuntavaaleista on päästy, JAMKOssa on vuorostaan alkanut tänään edustajistovaaliäänestys.  Kehottaisinkin teitä kaikkia liittymään vaalien facebook -tapahtumaan, koska siellä pääsee tenttaamaan ehdokkaita. Heittäkää kysymyksiä kehiin, koska nämä ihmiset tulevat ensi vuonna päättämään opiskelijoiden asioista. Toinen kehotukseni onkin sitten: äänestäkää. Äänestyslinkki tulee kaikille JAMKOn jäsenille KOULUN sähköpostiin. Äänestyspisteitä on myös järjestetty eri kampuksille eri päivinä, voit tsekata aikataulun täältä.

Tähän viikon aloitukseen Helsingissä mahtuu myös Suomen United World College (UWC) yhdistyksen (Suomen Kulttuurirahaston tukema yhdistys, joka lähettää vuosittain 12 opiskelijaa maailmalle suorittamaan kansainvälistä International Baccalaureate-tutkintoa) kokous tiistaina. Sitä odotellessa: hyvää maanantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti