perjantai 19. lokakuuta 2012

Koska JAMKO... (osa 3)

...olen tavannut  13 ihanaa ihmistä.
Alla lyhyet esittelyt kaikista mun näkökulmasta, aakkosjärjestyksessä. :) Ideahan tästä lähti Taralta, joka esitteli JAMKOn hallituksen ensimmäisessä TyKy-päivässä (=työkyky) itsensä käyttäen esimerkkinä muiden kertomuksia. Ja siitä, että 4 viikkoa erossa näistä ihmisistä alkaa tuntua!

Hallitus 2012


AINO
Syy miksi lähdin JAMKOn hallitukseen, viime vuoden tutorvastaava ja tämän vuoden edarin (=edustajiston) vpj (=varapuheenjohtaja [oonks se vaan mä vai onks näit lyhenteitä liikaa..?]). Aino on kätilöopiskelija / ammattimainen pokémon kouluttaja. Oon myös vuoden aikana pitänyt "varjopäiväkirjaa" hallituslaisten suusta kuulluista letkautuksista, Aino: "Aleksi luulee et kondomi on kaikkein turvallisin ehkäisyväline, se on lukenu sen jostaan Demin nettisivuilta.." Ainon kanssa ei voi välttyä nauramiselta, koska hyviä letkautuksia löytyy. :)

ALEKSI




Hallituksen puheenjohtaja, viime vuoden varapuheejohtaja. Oikeudenmukainen, osaava ja oikein hauska tyyppi. Aleksilla on tapana tehdä ja sanoa asioita tietynlainen pilke silmäkulmassa. Voikin olla, että tämä tyyppi menetetään ensi vuonna SAMOKin (=Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien keskusjärjestö) hallituksella, jänskää, vaikka haikeaa!

EMMI
On meidän IC-vastaava, ja kesäisin Ähtärin eläinpuistossa töissä (kysykää alennuksia!). Emmi ei valita työnpaljoudesta vaan hoitaa sovitut hommat ja on lisäksi älyttömän hyvää seuraa, toimistolla tai vapaalla. Tällä hetkellä Emmi makailee Espanjan auringon alla, ja mä oon kade. 

ILONA
HuKumme taitaa sekä Huvin että Kulttuurin, järjestää parhaat bileet JAMKOn nimissä sekä omissa nimissään, ja on ihan älyttömän vaatimaton tästäkin huolimatta! Ilona oli ystävä jo ennen JAMKOa ja tulee olemaan myös sen joskus loputtua (yeah, like that's going to happen.. :D). 

MINNA K.
On määrätietoinen, aloitti tämän vuoden viestintä- ja edunvalvontasihteerinä ja pääsi siitä toiminnanjohtajaksi. Olisko paremmin voinut käydä? Minna harrastaa laskuvarjohyppäämistä ja muutenkin todella määrätietoinen, joten Minnalle ei ryppyillä deadlinien kanssa.

MINNA S.
Aloitti työnsä vuode alusta tutor- ja liikuntasihteerinä. Joensuun vahvistuksemme kanssa työt on sujuneet niin hyvin, koska  useimmiten ajatellaan molemmat asioita vähän kaukaa haetun humanistisesti (yhteisöpedagogi ja sosionomi, mitä voi odottaa?). Ote varjopäiväkirjasta: Minnis: "Voiks ton tietokoneen jättää tonne (paksiin)?" Olli: " Miten niin?" Minnis:" No jos sille tulee kylmä?" Olli:"No sä voit viedä sille kaulahuivin.." [hetkeä myöhemmin]  Oona:"Vitsi tääl autossa on kylmä.." Olli:"Mitenhän se tietokone voi.." Minnis:"NII!"
Tutorsektori on parhautta.

Työntekijät
NEEA
Aloitti vuotensa KoPona (=koulutuspolitiikkavastaava) ja otti lisäpestin vpj:nä. Jos mulla on täydet päivät niin arvatkaa vaan miltä Neean kalenteri näyttää! Mutta Neealla on silti aina aikaa kuunnella toimistolla muiden huolia ja ollaankin saatu monet syvälliset keskustelut aikaiseksi jopa aamu kahdeksalta.
p.s. Tiesittekö että oli suureksi osaksi Neean ja Taran ansiota, että 30 päivän näyttökortti busseihin säilyi opiskelijahintaisena?

OLLI
 1/3 osa tutorsektorista. Ollilla on monta lempinimeä hallituksen keskuudessa, koska rakkalla lapsella on monta nimeä. Mm. Kola-Olli, Frontside Ollie, SOL, Olli-Olento ja monet muut. Tursajaisissa kuten muissakin tämän vuoden projektiessa lyömätän yhteistyökumppani. En ehtinyt stressata Tursajaisiakaan (juuri ollenkaan?), koska Olli oli koko ajan niin kylmän rauhallinen. Ja huonoa palutettakaa mun ei tarvinnut ottaa henkilökohtaisesti, koska Ollin oppien mukaan nykyään "ajattelen vähemmän". Olli:" Ei viina oo ratkaisu, mut ei oo maitokaan."

PAULA
JAMKOn opintosihteeri, en onnistunut löytämään kuvaa. :/ Paulan ootte kaikki varmasti tavanneet, mutta kovinkaan moni ei tiedä miten paljon Paula tekee töitä meidän kaikkien opiskelijakorttien, survival kittien ja muiden kanssa. Toimistoassarina olemisen jälkeen ymmärrän ja arvostan. :)

REETA
Olin mukana haastattelemassa Reetaa ja täytyy kyllä sanoa että joku noissa itäsuomalaisissa on kun ne jaksaa olla niin positiivisia ja älyttömän tehokkaita! Reeta on maailmanmatkaaja, joka on opiskellut ja työskennellyt enemmän ulkomailla kuin koko hallitus yhteensä ja tästähän meille onkin vasta etua! Nyt ollaan kuitenkin iloisia että Reeta on laskenut ankkurinsa Jyväskylään meidän luokse.


TARA
On outo. Mut se on ihanaa! Ei kuitenkaan mikään tyhjäntoimittaja: Tara on älyttömän taitava siinä mitä tekee SoPona (=sosiaalipolitiikkavastaava). Vaikka voisikin olla vaikeaa kuvitella insinööriä edunvalvonnan konkarina, hän on kunnostautunut useaan kertaan vuoden aikana. Tietokoneongelmien kanssa voi aina huoletta kääntyä Taran puoleen, crtl+x/c/v/i/? on nyt hallussa. Tara entisestä opintolinjastaan: "Yhteisöpedagogi on liian humanisti, ei pysty ei kykene. Joten mä ajattelin et insinööri!"

TOMI
On liikuntavastaava, jolla on monta rautaa tulessa, viimeisimpänä oman yrityksen perustaminen. Tämä kolmas matkailun opiskelija tämän vuoden hallituksessa jää harvoin sanattomaksi, erityisesti iloa Tomille on tuottanut tämän vuoden hyvinvointityöryhmä, jonka jäsenenä Tomi on päässyt vaikuttamaan. :)

TUOMAS

On edarin puheenjohtaja ja lintubongari, ihan oikeesti! (sori, tää oli pakko mainita) Tuomas on myös mun pahin vastustaja ja vihollinen Bubbles IQ -pelissä. Useimmiten kun on joku iso kokous tai juhlat, olisi samaan aikaan (varsinkin syksyllä) ollut myös joku harvinainen lintu jossain päin Suomea, jota Tuomas ei päässyt näkemään. Mut se lupas edustajiston ensimmäisessä kokouksessa, että priorisoi JAMKOn ennen lintuja (kysymyksen kysyi Tara). Lupaus on pitänyt.


Nää ihmiset on yks iso syy, miksi oon JAMKOssa ja teen tätä ilolla.
Video piristämään iltaa. Linkkien takaa löytyy kaikkien Facebook profiilit, pyytäkää kavereiksi! :)

Uppo-Nallen sanoin, Hyveli Yöteli.
 t. Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti