perjantai 21. maaliskuuta 2014

Entistä ehompi Elmo


Opiskelijoiden intrasta Elmosta ollaan monta mieltä. Jollekin se on epätoivon tyyssija, ja toisille sen sen salat ovat alkaneet avautua. Vaihteleva suhtautuminen Elmoon on varmasti perua siitä, että se julkaistiin hieman keskeneräisenä ja kaikilla ei ole ollut aivan käsitystä mitä se Elmo pitää sisällään ja pientä napakkuutta kouluttamiseenkin olisi tarvinnut. Muutosvastarinta on toki perusoikeus, mutta ehkä Elmossa piilee kuitenkin mahdollisuus.  

Totta kai 10 000 hengelle suunnattu kanava vaatii työstämistä, korjaamista ja modifioimista käyttäjien tarpeisiin. Elmoon on pitkin vuotta tehty hienosäätöä ja JAMKOkin on laittanut lusikkansa soppaan opiskelijan näkökulmasta.  Huhtikuun alussa julkaistaan parannuksia muun muassa työtiloihin, jotka helpottavat paitsi uutisten seuraamista, mutta myös työskentelyä ja opiskelua. Uudistuksista tullaan tiedottamaan tarkemmin opiskelijaintrassa.

Opiskelijat saavat virallisten tiedotteiden uutiskanavan ja Elmon nopeatkin selkeytyvät. Uutiset ohjautuvat jatkossa omiin kieliversioihinsa. Opiskelijaintran uutiskanavien seurantaa voi tulevaisuudessa parantaa tuomalla avainsanoilla uutisia omalle työpöydälle. Sisällöistä voi haarukoida esimerkiksi liikuntaan tai harjoittelupaikkoihin liittyviä uutisia. Samalla tavalla työpöydälle voi hakea uutisia ulkopuolisista medioista tai vaikka kiinnostavia blogeja rss-syötteellä. Elmoon voi luoda omalle projektille tai ryhmälle työtilan, jossa voi jakaa tiedostoja, kalentereita ja työpöydälle voi imaista ilmoitukset viimeisimmistä muokkauksista esim. ryhmätyössä. Ei tarvitse käydä tarkistamassa jokaisesta projektista erikseen miten työ on edistynyt. Muitakin elämää helpottavia jippoja on tulossa ja ehdin jo hieman innostua niistä lyhyen tutustumisen jälkeen. Miksi muuten bloggailisin aiheesta perjantaina illansuussa kun muut ovat jo viikonlopun vietossa? 

Elmosta pääsee parhaiten jyvälle vain seikkailemalla rohkeasti intrassa ja koettamalla mikä asiat palvelevat parhaiten omaa opiskelua. Vinkkiä voi ottaa vaikka oheisesta videosta, jossa opiskelijat ja henkilökunta kertovat kuinka Elmo heidän tarpeisiinsa taipuu. Opiskelijoiden kannattaa tuoda esille missä on vielä parantamisen varaa, sillä käytön kautta ne huomataan parhaiten. Palautetta voi vaikka jättää Elmon keskustelupalstalla tai JAMKOn kautta. Totta kai ohjeistuksia ja opastusta kaivataan ja vaatikaa ihmeessä sitä. Huhtikuussa JAMKin väkeä jalkautuu kampuksille opastamaan Elmon käytössä, joten silloin on otollinen tilaisuus. 

Anna 
Viestintä- ja edunvalvontasihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti