perjantai 22. marraskuuta 2013

Tämän hetken TOP 5.

Hulabaloo!

Mietin noin puoli minuuttia, mistä kirjoittaisin, ja mieleeni tuli noin viisi eri aihetta. Koska en osaa valita, kirjoitan kaikista. Tällä viikolla on kalenterin mukaan varapuheenjohtajamme Ollin vuoro bloggailla, mutta koska elämme yhtä vuoden hektisimmistä ajoista, halusin olla mukava ja lupasin kirjoittaa (tämän yhden ;)) tekstin ystäväni puolesta. Ollaan muuten Ollin kanssa tutustuttu JAMKOn kautta. JAMKOsta saa siis ystäviä! Se oli ensimmäinen aiheeni. 1. ystävyys.

Toinen aihe on jokaisen järjestötoimijan pikkujoulu, vuoden kohokohta, perhosia mahaan tuova tapahtuma, LIITTOKOKOUS. Eli mikä? Liittokokous on Suomen opiskelijakuntien liiton (SAMOK, joka muuten viime viikolla sai uuden nimen, vanha nimi oli Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto ry) tapahtuma, jonne kaikkien Suomen opiskelijakuntien edustajat kokoontuvat tekemään päätöksiä koskien opiskelijoiden asemaa, tulevaisuutta ja seuraavan vuoden linjoja. Tavallaan kokous on vähän sama kuin JAMKOn edustajiston syyskokous. Hyväksytään talousarvio ja toimintasuunnitelma. Tällä hetkellä kirjoitan tätä tekstiä auditoriosta ja meneillään on kielistrategian käsittely. Tarkoittaa siis sitä, että päätetään, millä kielillä (suomi, ruotsi ja enkku) SAMOK viestii ja minkä verran. Myönnän, että usein on kismittänyt, kun toimistolla käännetään hiki hatussa materiaaleja englanniksi, kun saatavilla on vain suomen ( ja ruotsin..) kieliset versiot. Myös monia muita asioita on päätöksen alla. Niistä kuulette Ollilta lisää huomenna! Toinen aiheeni: 2. Liittokokous.

Kolmantena tartun tulevan viikon tapahtumiin. Jään itse viettämään maanantaista vapaapäivää tänne Helsinkiin ja ottamaan ihan rennosti. Tiistaista alkaen jatkuu kuitenkin täydet tohinat, sillä keskiviikkona marraskuun alun vaaleilla valittu edustajisto järjestäytyy. Jännittää! Edustajisto valitsee uuden hallituksen ja toimijoita JAMKin työryhmiin. Edustajiston kokoukset ovat kaikille JAMKOn jäsenille avoimia, joten tervetuloa kuuntelemaan. Tarjolla myös kaffetta :) Aihe 3. Edustajisto.

Neljäntenä aiheena muutama lause muutoksesta. Opiskelijakunnassa eletään jatkuvassa muutoksessa. Usein mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma, ja sitä oppii ainakin JAMKOn hommissa sietämään. Toimistolla tekijät vaihtuvat joka vuosi, opetellaan uusia toimintatapoja, opetellaan ennenkaikkea toistemme toimintatapoja, hitsaudutaan yhteen, välillä voi tulla itku ja pian jatketaan entistä vahvempina eteenpäin. Vuosi opiskelijakunnan toimijana on varmasti hetkittäin raskas, mutta myös erittäin antoisa ja opettavainen. Jälkeenpäin usein huomaa, että on oppinut eniten itsestään. (Ja nyt melkein itkettää kun mietin mitä kaikkea meidän hallituslaiset ovat minulle tänä vuonna opettaneet :)) Jos sinusta tuntuu, että haluat lähteä toimintaan mukaan, niin ensi keskiviikkona valitaan uusi hallitus. Tervetuloa! 4. Muutos.

Viimeinen, mutta ei vähäisin, käsittelee kylmää ja pimeää marraskuuta. Vuosi sitten paistattelin tähän aikaan Argentiinan auringon alla. Nyt kengät ovat jatkuvasti märät, viluttaa ja palelee. Silloin tarvitaan pieni potku per*eelle ja vähän asennemuutosta. Ammennetaan energiaa sieltä, mistä sitä on mahdollista saada. Jos se ei ole aurinko, se voi olla toinen ihminen, ystävä, mielenkiintoinen projekti tai uuden alku. Ehkä hyvä leffa tai uusi kuntosaliohjelma, puhumattakaan jo startanneesta pikkujoulukaudesta!

Me jäämme jännittämään liittokokouksen päätöksiä sekä huomista SAMOKin hallitusvalintaa, jonne oma puheenjohtajamme Neea on ehdolla pj:ksi! Ammennamme ehkä tänä iltana energiaa vielä mahdollisesti Batterysta ja kahvista.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!


Olli ja Neea lähettävät terveisiä liittokokouksesta!

Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti