perjantai 15. marraskuuta 2013

"Parhaansa tekeminen on parasta, mitä ihminen voi tehdä" Terveisiä OLL-liittokokouksesta!



Oona ja Neea: Valmiina kokukseen! //
Ready for the federal assembly!


Terveisi Opiskelijoiden liikuntaliiton varsinaisesta liittokokouksesta! Kerron teille tarinan, jonka kuulin eilen, heti kokouksen tervehdyspuheenvuoroissa.


Silverstonessa, Britanniassa, asui pieni poika, jonka suurin idoli oli Formula 1 kuski Sebastian Vettel. F1-kisat rantautuivat Silverstoneen ja Vettelin silloinen fysiikkavalmentaja, Suomalainen Tommi Pärnä, oli kuullut tästä pienestä Michael nimisestä pojasta. Pärnä ehdotti Vettelille, että he menisivät tapaamaan häntä sairaalaan.

Pärnä ja Vettel menivät sairaalaan tapaamaan Michaelia, joka sairasti syöpää. Michael oli haltioissaan idolinsa tapaamisesta, tähän tunteeseen voi varmasti kuka tahansa samastua. Sen kauden F1-kisat olivat loppumetreillä ja Vettel oli vahvoilla mestaruustaistelussa - ei kuitenkaan varma voittaja. Michael oli vakuuttunut, että tämä on se vuosi, kun Vettel voittaa ensimmäisen kerran maailmanmestaruuden. Vettel kiitteli, muttei tainnut itsekään uskoa, että tämä tulisi tapahtumaan. Vettel lupasi kuitenkin pitävänsä Michaelin ajantasalla mestaruustaisteluista soittamalla ja lähettämällä kuvia.

Kun kisa oli ajettu, Vettel tosiaan voitti maailmanmestaruuden. Voiton huumassa he muistivat fysiikkavalmentaja Pärnän kanssa, että olivat luvanneet soittaa Michaelille. Puhelin soi pitkään ja kun siihen viimein vastattiin, puhelimesta kuului naisen ääni, joka kuului Michaelin äidille. Sebastian Vettel esitteli itsensä ja pyysi saada puhua Michaelin kanssa kertoakseen voittaneensa mestaruuden. Äiti oli pitkään hiljaa, mutta sanoi, että Michael olisi ollut todella iloinen kuullessaan tämän. Hän kuoli kaksi viikkoa sitten. Mutta. Hän oli sanonut, että jos Sebastian Vettel soittaa hänelle ja kertoo voittaneensa mestaruuden, niin hän olisi halunnut sanoa: "Koskaan ei ole tuntunut niin hienolta, kuin ne muutamat viikot, kun tuntui, että sai ajaa samassa autossa mestarin kanssa."

Tarinan kertoi Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen, joka on Sebastian Vettelin entisen fysiikkavalmentaja Tommi Pärnän ystävä. Tämä tarina kosketti minua ja sai ajattelemaan, miksi tätä työtä tehdään. Risto Nieminen tiivisti tämänkin osuvasti:" Urheilulla on ihmiselle sisäinen merkitys. Parhaansa tekeminen on parasta mitä ihminen voi tehdä". Tilastoilla, tuloksilla ja mitaleilla ei saada ihmisiä innostumaan liikunnasta, tarinoilla saadaan. Mikä tarina liikuttaa sinua?

Liikunnan tarpeellisuutta perustellaan usei terveysvaikutuksilla: pitää liikkua, koska silloin pysyy terveenä ja mieli virkeänä. Mutta liikunta ja urheilu ovat niin paljon enemmän! Ne ovat tapa saada ihmiset yhteen, tapa toteuttaa itseään, sydämenasia. Monet asiat eivät saa ihmisiä keskustelemaan niin kiivaasti, kuin urheilutulokset tai oman joukkueen pärjääminen. Joukkue voi olla MM-jääkiekkojoukkue tai leikkimielisen pelileikin arvottu ryhmä. Olen nähnyt molemmat kiivastumiset, ja kiivastuminen yhdistää ihmisiä. Ihminen on ryhmää ja muita ihmisiä tarvitseva olento, liikunnan avulla kaikki voivat saada oman ryhmän. Kunhan vain löytää oman lajin, joka kiivastuttaa ja liikuttaa. Henksesti ja fyysisesti.

Koska koin tuon tarinan kertomisen tärkeämmäksi, en ala kertoa yksityiskohtaisesti OLL:n liittokokouksesta, vaan kerron siitä kuvakoosteen kautta. Kysymyksiin vastaan mielelläni, olisipa jännää saada kommentteja blogitekstiin! :)

Nähdään ensi viikolla toimistolla!
t. JAMKOn tutor- ja liikuntasihteeri Oona



Olympia komitean puheenjohtaja Risto Nieminen piti liittokokouksen tervehdyspuheenvuoron.  //
The chairman of Finnish Olympic committee Risto Nieminen held a welcoming address at Finnish Student Sports Federation OLL's federal address.  






JAMKOn puheenjohtaja Neea esittämässä Jyväskyläläisen yhteistyökumppaniamme, JYYn Hanna Huumosta, OLL-hallituksen puheenjohtajaksi 2014. //
JAMKO's chairman Neea suggested our partner in cooperation from Jyväskylä, JYY's Hanna Huumonen, as a chairperson for OLL board 2014.



 
Jyväskyläläinen liikuntaseura Liikunnan Riemu voitti OLL Maljan sekä yksi toimijoista Vuoden Liekehtijä -palkinnon. Onnea Liikunnan Riemu!! //
Liikunnan Riemu, a sports association from Jyväskylä, won prizes from job well done - both as an association and for an individual.





 OLL puheenjohtaja 2013 Teemu Myllärinen linjaa virallinen Universiadi lippis päässään.//
OLL's chairperson 2013 Teemu Myllärinen states wearing the official Universiad cap.



 @JariJarvenpaa twiitti #OLLliko opiskelijakuntien tyrkkypaneelista SYL - Suomen Ylioppilaskuntien Liitto ry:n paneelin puolelta: "Mä en tajuu mitä ne oikein tekee. Onks niillä stand-up-esiintyjä siellä vai mitä?" Fiilis Suomen Ammattikorkekaouluopiskelijoiden liitto - SAMOK ry:n puolella oli siis hyvä, vaikka kysymykset olivat tiukkoja, ja kello paljon.//
An interview situation for the ones applying for OLL board 2014 in which the Student Unions of Universities of Applied Sciences  had fun, but the Student Unions of Universities not so much.  The overall atmosphere was excellent all though the questions were hard and clock was way over bedtime!



p.s. Hurjasti onnea Hannalle pian tehtävään puheenjohtaja 2014 valintaan..!! //
p.s. Good luck for Hanna who's applying for the chairman of OLL board 2014, the decision is going to be made soon..!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti