lauantai 12. huhtikuuta 2014

Muuttajan muistilista, apuväline se on sekin!

Sain pari viikkoa sitten asuntotarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä ja vielä ennen siirtymistä kesälaitumille ja -töiden pariin minulla on muutto edessäni! Tai oikeastaan tuplamuutto osan tavaroista liikkuessa Äänekoskelle kesätöiden perässä ja toisten uuteen kämppään Jyväskylässä.

Päässäni on pyörinyt kaikkien kouluhommien ja tutorin tehtävien lisäksi epämääräinen lista asioista, jotka tulee muistaa muuttaessa. Myös moni tuttuni ja heidän läheisensä tekee tällä hetkellä muuttoa ja uskoisin, että moni opiskelija lähtee kesäksi kotipaikkakunnalle töiden perässä ja saattaa olla, että silloinkin on muutto edessä, jos luopuu kesän ajaksi asunnostaan.

Nykyään internetistä löytyy paljon erilaisia sivustoja, jotka tarjoavat muuttajan muistilistoja stressin lievittämiseksi. Toimintaterapeutiksi opiskelevana itse miellän ne jopa muistin apuvälineiksi ja itse olen sellainen listaihminen, jonka kalenteri täyttyy epämääräisistä muistisanoista, joita saatan arvailla vielä pari viikkoa myöhemmin niihin törmätessäni. 

Löysin useita hyviä internetsivustoja, jotka tarjoavat muistilistoja ja erään sivuston alussa kerrotaan ensimmäisenä, kuinka monta miestä (miksipä ei naistakin) muuttamiseen tarvitaan asunnon koon mukaan. Itselläni on muuttoavuksi tarjoutuneita listan mukaan jopa ylimääräisiä, mutta mielestäni isolla porukalla on mukavempi touhuta, joten ei haittaa ainakaan minua!

Kaikkien niiden tärkeiden listausten lisäksi on myös tärkeää järjestää tupaantuliaiset, mutta niistä on hyvä ilmoittaa naapureille ajoissa, jottei kämppä lähde alta jo ennen ensimmäistä vuokranmaksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti