tiistai 11. helmikuuta 2014

Koulul eka koulul vika



Taas sitä löytää itsensä täältä koululta kaikkien muiden lähdettyä. Pistää vaan miettimään, miksi koulujuttuja ei tee samalla innolla kuin näitä järjestöhommia. Ovatko valmistuminen ja työelämä liian kaukaisia tavoitteita vai miksi sitä motivaatiota saa olla aina etsimässä? Epäilen etten ole yksin tämän ongelman kanssa.

Sain viikonloppuna luetuksi Taivas+Helvetti nimisen kirjan (suosittelen), joka kertoi suomalaisten yrittäjien tarinoita. Huomasin, että moni kirjan yrittäjistä oli valmis uhraamaan oman terveytensä yrityksensä eteen. Yritys oli heille intohimo ja usko siihen saattoi jopa sumentaa todellisuudentajun. Oman luomuksen ja työn ollessa pelissä varmasti opiskelisikin kaiken tarpeellisen mistä vain. Vaan mistä saada into opiskella asioita, jotka ovat vasta myöhemmin hyödyllisiä? Nyt ainakin allekirjoittaneelle opiskelu maistuu suorittamiselta, joka joskus kiinnostaa ja joskus ei.

Vastauksiksi esitetään yleensä tavoitteiden asettamista, palkitsemista ja rutiinien rakentamista. Joillekin nämä toimivat paremmin, mutta itse ongelma tuskin poistuu ikinä. Yksi yleinen lähestymistapa on tietenkin tehdä asiat vasta kun on ”pakko”.  Kysynkin vain, onko se yhtään huonompi toimintatapa.

Eli eipä tälläkään kertaa mitään ihmelääkettä löytynyt ja kamppailu jatkukoon. Odotan vain, että Tupac tulee mullekkin kertomaan, millon on aika tehä duunii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti