keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Haalarihommia



Opiskelijaelämän ehkä näkyvin merkki ovat opiskelijahaalarit. Vuosittain tehtävä ruljanssi aloitettiin jo keväällä, kun koulutusalajärjetötoimijat ja JAMKOn hallituksen VPJ kokoontuivat puimaan alku syksystä tapahtuvaa tilausta, yhteistyötahoja sekä tietenkin eilen vietettyjä haalarikastajasia.

Tärkein etukäteen tehtävä työ oli yhteistyökumppaneiden sekä valmistajan kilpailutus. Kilpailutus tehtiin seitsemän eri yrityksen kesken ja parhaimman tarjouksen antoi Putsiini. Kyseinen haalaritoimittaja on ollut JAMKOlla aiempanakin vuonna, joten hyvän tarjouksen lisäksi tiesimme että hommat sujuisivat vaivattomasti, ilman uusien toimintatapojen omaksumista.

Opiskelijalle haalaritilaukset on pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertaiseksi. KAJ:t (koulutusalajärjestöt) hoitavat sovitukset ja tiedottavat niistä opiskelijoille. Tärkeässä viestinviejän asemassa ovat myös tutorit. Sovituksessa kokeillaan sopivan kokoiset haalarit ja hoidetaan maksut. Simppeliä eikö?

Varsinainen työ tehdäänkin sitten taustalla. Haalarivastaavat koostavat listan jokaisesta koulutusalasta erikseen. Kyseiset listat sitten kootaan yhteiseen muotoon ja mukaan liitetään painatuskuvat paikkoineen, niin yhteiset kaikille tulevat kuin koulutusalajärjestön yksilöidyt painatukset. Kaikkiaan eri koulutusaloja on 24 ja tänä vuonna haalareita tilattiin ennätykselliset 904 kappaletta!

Vihdoinkin tilaukset ovat valmiissa muodossa ja tuplatarkistettu. On aika lähettää tilaus ja toivoa että kaikki on mennyt kuten pitääkin ja haalarit saapuisivat hyvissä ajoin ennen kaikkien odottamia Haalarikastajaisia. Tänä vuonna saimmekin haalarit jo viikkoa ennen kastajaisia. Oma työnsä toki oli saada 45 laatikkoa oikeille kampuksille, mutta siitäkin selvittiin ja kaikki saivat haalarinsa, tai ainakin saavat mitä pikimmiten.

Ja eilen tosiaan pidettiin haalarikastajaiset BRAssa. Ihmisillä näytti olevan hauskaa, KAJ:t pitivät kivoja rasteja, joista sai palkinnoiksi haalarimerkkejä ja muuta pientä kivaa. Ja valan aikaan tanssilattialla oli aivan käsittämätön tunnelma! Huhhuh!

Tämä homma on tältä erää ohitse, ensi vuonna taas uudelleen! Nauttikaa haalareistanne, ja muistakaa valanne!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti