keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Terveisiä AMK-päiviltä!


Vuosittain järjestettävät Ammattikorkeakoulupäivät pidettiin tänä vuonna Turussa. AMK-päivät ovat tapahtuma, jonne kokoontuvat Suomen ammattikorkeakoulujen rehtorit, muu henkilökunta, opiskelijakunnan edustajia sekä työelämän edustusta. Eilen ja tänään järjestetty tapahtuma pidettiin Logomossa, tutumpi varmasti Voice of Finlandin kautta ja paikalla oli iiiiso joukko eri korkeakoulujen porukkaa.

Reissu alkoi tiistaiaamuna herätyksellä klo 4.40 (tää olis niin paljon hienompaa, jos Juhani Tamminen kirjoittaisi tämän... ai mistäkö on kyse? Tsekkaa täältä ) ja juna Turkuun lähti 5.20. Itse kaikkiruokaisena nukkumisen suhteen jatkoin unia aina Tamperelle asti. Turussa oltiin vähän ennen yhdeksää.                                      

Myös JAMK oli hienosti edustettuna päivillä, sillä rehtori Jussi Halttunen toimi erään työpajan vetäjänä, jossa TKI (tutkimus,kehitys,innovaatio) -päällikkö Pasi Raiskinmäki piti puheenvuoron JAMKin TKI-toiminnasta ja kuultiinpa vielä Ilkka Turusenkin puheenvuoro, joka on toimitusjohtajana Nestronite Oy:ssä. Ilkan tarina on tosi mielenkiintoinen. Sen pääset katsomaan täältä. Lopuksi saatiin vielä kommentit JAMKOn viime vuoden puheenjohtajalta, Aleksi Kurvilta joka tätä nykyä edustaa SAMOKia, eli Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien liittoa.

Päivien aikaan kuultiin montaa mielenkiintoista puhujaa. Erityisen mielenkiintoinen oli Kaj Mickoksen esitys innovoinnista, joka oli hauska, provosoiva ja opetti ajattelemaan asioita vähän toisinkin. Mitä hiton innovointia? Koko päivien teema oli "Innovaatiosilta Eurooppaan". Innovaatio, innovointi on aika pelottavia sanoja. Jotenkin ne pitäisi saada nivottua kuitenkin osaksi opintoja, osaksi opiskeluaikaa. Miten sinun mielestäsi innovaatio-käsitettä ja toimintaa sekä TKI-toimintaa kaikkinensa voisi tuoda lähemmäs opiskelijaa? Hyviä vinkkejä otetaan ilolla vastaan :)

Parasta antia päivissä oli ehdottomasti omien kollegojen tapaaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Paikalla oli paljon työelämän edustusta, joiden kanssa paikallisesti JAMKOkin tekee tiivistä yhteistyötä, sekä eri ammattiliittojen edustusta. Monia hyviä keskusteluja ja vähän väittelyitäkin käytiin päivien aikana. Ikuisena huonon musiikin fanina ilta päättyi Ressun ja Jussin keikkaan. Muistatteko vielä biisit Polku, Älä mee ja monet muut hitit? Minä muistan, ainakin nyt!



Aurinkoista loppuviikkoa - lisää kuulumisia tulossa myöhemmin tällä viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti