torstai 28. maaliskuuta 2013

Susi(ko) jo ennen syntymäänsä?

Hei vaan hei te parahimmat opiskelijatoverit! Kiirastorstai on vierähtänyt lopuilleen ja huomista pitkäperjantaita odotellaan. Ja tulee se odottamattakin. Monelle huominen on perjantai muiden joukossa, ainoa ero normaaliin perjantaihin on, että kaupat ovat kiinni. Yleinen paniikki ja varsinkin sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin leviävät päivitykset: "OMG, mitä mä teen?!?!? Kaupat on kiinni, kuolen nälkään!". Toivottavasti siis kävit tänään kaupassa hakemassa mämmit ja pashat viikonlopulle.

Riittäisikö se kuitenkin taas pääsiäisestä. Tänään pidettiin Dynamon kampuksella viimeiset Jupinaviikkojen kyselytunnit. Ensin restonomeille ja jälkeenpäin vielä Dynamon insinööreille. Pääsiäisestä huolimatta paikalla löysi kiitettävästi opiskelijoita sekä henkilöstöä, varsinkin restonomien tunnille. Olisikohan ollut jopa osallistuja ennätys? Hienoa aktiivisuutta sinihaalarit! Keskustelua saatiin hyvin aikaan puolin ja toisin, ja kuten aiemmillakin kyselytunneilla, esiin nostettuja asioita puitiin ja ongelma kohtiin alettiin heti etsiä ratkaisuja.

Soponanne minulle kuuluu myös JAMKOn kerhotoiminnan kehittäminen, toki yhteistyössä henkilöstön sekä muiden hallituslaisten kanssa. En tiedä teistä, mutta minulle kerhotoiminta kuulostaa hieman ala-astemaiselta eikä kovinkaan mediaseksikkäältä. Pitäisikin keksiä houkuttelevampi, mutta silti yhtenäinen nimittäjä "kerhoillemme". Lautapeli-ilta, ilmaisutaidon kerho yms. Syksylle on jo suunnitteilla uusia juttuja, kuulette varmasti niistä lisää vielä kevään aikana, viimeistään kun taas syksyllä pulpettiin palaamme.

Tänään kyselytunnilla tuli uusi ehdotus mahdolliselle "kerholle". Aihe on lähiaikoina ollut paljon julkisuudessa, ja tämä näkyvyys ei ole ollut lainkaan posiviista. Tästä johtuen, en ole lainkaan varma tuleeko tällaista kerhoa koskaan olemaan. Toisaalta, ammattitaitoisessa opastuksessa, jota varmasti on saatavilla, voisi tällainen kerho toimiakin. Suurin ongelma on ennakkoluulojen voittaminen. Emme halua JAMKOlle emmekä JAMKille kyseenalaista mainetta. Asialle on paljon kiinnostuneita harrastajia ja oikeassa valmennuksessa näistä harrastelijoista tai jopa ensikertalaisista voi tulla jopa maan huippuja, miksei maailmankin. Olemmeko valmiit ottamaan riskin? Vai onko riskiä? Tämä kerho olisi tarkkuusammuntaa matalateho ilma-aseilla. Turvallista, ei kuulovaaraa, keskittymistä kehittävää toimintaa, jossa mahdollisuus kehittyä jopa ammattilaistasolle. Lisäksi tässä lajissa ei ole väliä olitko nuori vai vanha, pieni vai iso, tyttö vai poika.

Ymmärrätte varmasti miksi aihe on hieman tulenarka. Ja sopiiko tällainen toiminta kouluympäristöön. Haluaisinkin kuulla mielipiteitä aiheesta. Halutaanko tällaista vai pitääkö aihe unohtaa välittömästi? Teitä varten näitä asioita tehdään ja kehitetään. Jotta kaikille olisi jotakin aktiviteettia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti