tiistai 29. lokakuuta 2013

"Vuonna 2014...

... JAMKOn toiminta on taas hieman edellisvuotta hiotumpaa."

Tai ainakin näin voisi ainakin ToSu-evakon perusteella päättelä.
(ToSu-evakko = toimintasuunnitelman laatimiseksi järjestetty tapahtuma, jossa sulkeudutaan paikkaan X ennalta määrätyksi ajaksi)

Evakko on parempi työmuoto kuin palaveri tai muu yksittäinen tapaaminen siksi, että se antaa mahdollisuuden paneutua työstettävään asiaan juurtajaksaen, ilman keskeytyksiä tai häiriötekijöitä. Ja näin todella tehtiin: välillä voimakkaallakin tunnelatauksella höystettyä väkeväargumenttista keskustelua käytiin jatkuvasti. Ja sellaistakos minä ja muutama muu JAMKO-toimija vasta rakastaakin!

Tämä evakko todisti jälleen kerran sen, kuinka tärkeitä vaikuttamisen välineitä puheviestinnän tunnilta tutut keskustelu-, neuvottelu- ja väittelytaidot ovat. Sekä sen, että opiskelijakuntatoiminta on omiaan vahvistamaan näitä, työelämässäkin tärkeitä, taitoja. Samalla myös käsitykseni siitä, että erilaisuus on ehdottomasti voimavara, vahvistui entisestään.

Erilaiset näkökulmat erilaisine mielipiteineen pakottavat tarkastelemaan omien mielipiteiden validiutta uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan. Lähes jokaisen toimintasuunnitelman tavoitteen ja toimenpide-ehdotuksen kohdalla pohdittiin hyvin tarkkaan sitä, oliko kyseinen asia:

1) validi toimintasuunnitelmaan eli oliko kyse juuri toimintasuunnitelmaan kuuluvasta kirjauksesta vai esimerkiksi projektisuunnitelmaan kirjattavasta tiedosta seuraaville toimijoille.
ja 2) JAMKOn kehittämisen kannalta niin keskeinen, että se halutaan kirjattavaksi toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma on hallitusta velvoittava dokumentti, jossa mainittuihin asioihin resurssit tulee ensisijaisesti kohdentaa.

JAMKOn toiminta on kehittynyt vuosi vuodelta ja toteutettavien projektien määrä on lisääntynyt samalla. Toisin sanoen hallitustoimijoiden "tehtävälistaan" on vuosittain lisätty muutama kohta ja toiminta vaatii jatkuvasti enemmän toimijoiden aikaa. Tästä syystä toimintasuunnitelmaa laadittaessa mietittiin koko ajan myös sitä, mistä voitaisiin luopua.

Kaiken kaikkiaan onnistuimme muotoilemaan mielestäni erinomaisia painopisteitä ja toimenpide-ehdotuksia, joiden avulla JAMKO vuonna 2014 kehittyy jälleen askeleen pari lähemmäs strategisten tavoitteidensa mukaista Suomen vetovoimaisinta opiskelijakuntaa. Toimintasuunnitelma päätetään muutaman viikon päästä edustajiston syyskokouksessa. Sitä ennen hallituksen esitys käsitellään edustajiston iltakoulussa, jossa edaattoreilla (ja muilla JAMKOn jäsenillä) on erinomainen tilaisuus osaltaan vaikuttaa siihen, mitä JAMKO vuonna 2014 tekee.


Kullanarvoisia opponentteja kiittäen,

Tara
epj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti