maanantai 28. lokakuuta 2013

Opiskelija, onko alkoholi ongelma?


Opiskelijoilla on ongelmia alkoholin kanssa.

Väitteeni on väkevä, joidenkin mielestä yllättävä, toisille arkipäiväinen. Joka syksy JAMKin ohjaushenkilöstö yhdessä opiskelijoiden hyvinvoinnin parissa työskentelevien kanssa ottaa kuitenkin kantaa aiheeseen ja on huolissaan opiskelijoiden alkoholin käytöstä. Viime syksynä teettäessäni opiskelijoilla AUDIT-testiä panimoliiton lahjoittamia kohtuullisesti.fi-haalarimerkkejä vastaan, sama huoli heräsi myös minussa. Todella moni sai testistä huolestuttavan korkeat pisteet. Pisteiden perusteella useamman opiskelijan alkoholin käyttö oli heidän terveydelleen vaarallista, jopa erittäin vaarallista. Luottamustehtävissäni olen tullut tutuksi sen faktan kanssa, että joillakin opiskelijoillamme on erittäin pahoja päihdeongelmia.

Viikonloppuna minulla oli ilo osallistua AA-kerhon avoimeen kokoukseen erään läheiseni kiitollisuusjuhlan merkeissä. Kakkukahvit keitetään aina silloin, kun joku ryhmän jäsenistä viettää raittiutensa vuosipäivää.
Kerhon vaitioloperinteen mukaan sen, ketä siellä näin ja mitä siellä kuulin, jätin kerhotilaan sieltä lähtiessäni. En siis avaa kokouksen tapahtumia tässä sen tarkemmin. Haluan kuitenkin rohkaista jokaista, joka kokee päihteiden käytön vaikuttavan negatiivisesti elämäänsä, hakeutumaan ennakkoluulottomasti vertaistuen piiriin. Jyväskylässä järjestetään päivittäin eripuolilla kaupunkia AA-kerhon kokouksia. Kaupungissamme on tarjolla tukea myös muille päihderiippuvaisille.

Vastauksena opiskelijakunnan rooliin opiskelijoiden hallitsemattoman alkoholin käytön ehkäisemisessä kerrottakoon, että JAMKO järjestää päihteettömän Hallowen-tapahtuman torstaina 31.10. Veturitalleilla. Sisäänpääsyn hintana on 0 promillea. Jarkko ja Jane Pupu ovat luvanneet ennakkoluulottomasti jorata huippu-DJ:mme tahdittamana ja toivovat saavansa tanssiseuraa myös ujoimmista noidista ja zombeista.
Eli kyllä me välitämme ja kannamme vastuuta asiasta. JAMKOn huvi- ja kulttuurivastaavan kirjoittama kolumni opiskelijoiden alkoholin käyttöä koskien julkaistiin taannoin Keskisuomalaisessa. Lisää päihteetömistä tapahtumista voi lukea JAMKOn nettisivuilta tapahtumakalenterista.

Raitista kuunvaihdetta toivottaen,
Tara
epj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti