keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Eventtejä eventtejä

Mielestäni tapahtumien järjestäminen saattaa olla välillä aikamoista arpapeliä. Joskus kun panostaa johonkin tapahtumaan ja odotukset ovat kovat, jäädään kävijämäärissä paljon alle tavoitteen. Sitten mietitään miten siinä niin kävi. Joskus taas kun jokin tapahtuma ei osu omaan kiinnostukseen ja odotukset ovat alhaalla niin yllättäen kävijämäärät ovatkin huikeat sekä paljon yli tavoitteen. Koskaan siis ei voi pelata vakiota varman päälle.
Tietenkin oma panostus näkyy; onko tapahtuma ollut hyvin löydettävissä ja näkyvillä? Onko asiat hoidettu kuntoon ajoissa? Mennäänkö aina saman kaavan mukaan vai yritetäänkö jotain uutta? Pieni prosentuaalinen osuus ei ole tapahtumanjärjestäjästä johtuva, kuten esimerkiksi sääolosuhteet ja yllättävät muutokset, joihin ei ole voinut varautua. Mutta silti on aina hyvä aika ajoin katsoa peiliin jos asiat eivät luonnistu.
Yksi tapahtumanjärjestäjän tärkeimmistä työkaluista on markkinointi. Ilman markkinointia tapahtumaa on hyvin haastavaa järjestää. Itse painiskelen melkein joka päivä markkinoinnin parissa ja olen huomannut suurimmat haasteeni sen saralla. Yksi tavoitteeni hallituskaudelleni onkin kehittyä paremmaksi viestijäksi. Saa nähä miten käy! :)
Opiskelen nyt kolmatta vuotta Jamk:ssa ja olen käynyt ahkerasti JAMKOn sekä koulutusalajärjestöjen tapahtumissa heti alusta alkaen. Olen ollut tyytyväinen ja mielestäni meiltä löytyy hyvin pienempää sekä isompaa tapahtumaa. Haasteena onkin pistää vielä paremmaksi! Siihen tarvitsen teidän apua. Haluamme JAMKOssa tarjota entistä parempia palveluita ja tapahtumia, jotta jokaiselle opiskelijalle löytyisi sopiva tapa viettää vapaa-aikaa. Uusimpana aluevaltauksena viime vuodesta on holittomien tapahtumien ottaminen vakituisiksi JAMKOn tapahtumiin.
Palautetta tapahtumista siis saa ja pitää antaa! Haluaisin kuulla mielelläni uusista ideoista sekä miten voisimme järjestää teille parempia ja monipuolisia tapahtumia. Minulle voi laittaa vaikka sähköpostia (vapaa-aika@jamko.fi) taikka ihan vain pysäyttää käytävällä höpöttelemään. En ole äkäinen, vaikka saatan joskus ajatuksissani siltä näyttää. ;) Myös kohta lähestyvällä Jupinaviikolla on helppo antaa palautetta myös tapahtumista!
Nyt aion jatkaa sähköpostien kirjoittelua ja etsiä uusia markkinointikanavia. Tässä vielä kaikille motivaatiovalas (joka löytyy myös JAMKOn toimiston seinältä:)) tsemppaamaan arkeen!
Terkkuja isolta kirkolta!
-Heli

1 kommentti: