maanantai 10. marraskuuta 2014

"Mulla on vaan mennyt kaikki niin hyvin, ettei oo tullut jupistua"

Hoi vaan!

Heti alkuun: Jupinakyselyä täyttämään NYT, jos et vielä ole! Linkki tässä:

Suomeksi: https://www.webropolsurveys.com/S/115FA863C348CF6C.par
In English: https://www.webropolsurveys.com/S/9F5530A8627186B4.par

Linkkiä klikkaamalla avautuu Webropol-kyselylomake, jonka täyttämiseen kuluu noin 5-15 minuuttia, riippuen asian määrästä. Itse kyselyä on kylläkin hiottu pidempään kuin 5-15 minuuttia, ja siksipä ainakin itse, sen muokkauksesta Webropoliin vastaavana, toivoisin saavani vastauksia niin että reunat notkuu. Availen tässä postauksessa hieman taustoja Jupinoiden järjestämisestä muutenkin.

Vaikka kaikki JAMKOn hallituslaiset edunvalvontaa tekevätkin, niin Jupinaviikkojen tuottamisesta vastaa kolmikko KOPO+SOPO+Edunvalvontasihteeri, toisin sanoen tänä syksynä allekirjoittanut, Janne Parri ja Anna Tarvainen-Illi. Itse kyselyn tekeminen on luultavasti pääasia; runko on tosin pysynyt samana pariin otteeseen, jotta seurantatilastojen tekeminen olisi mahdollista. Osa kysymyksistä tulee tilauksena muualta, joten niille täytyy raivata tilaa, jottei kyselyn pituus venähtäisi liian pitkäksi. Näiden kysymysten mahdollinen muotoilu ja sovittelu osaksi kyselyä on vaihe, jota tulee hiottua pilkuntarkasti, jotta esimerkiksi vastausvaihtoehdot saadaan oikeiksi, ja että englanninkielinen kysymys vastaisi samaa kuin suomenkielinen.

Hieman takaperoisesti edeten, kysely valmistuu useimmiten viimeiseksi, koska sen deadline on oikeastaan vasta julkaisupäivän aamuna. Tällä kertaa muokkaamiseen kului noin kokonainen 8 tunnin työpäivä, jaettuna tietenkin pitkälle ajanjaksolle. Kysymyksiä on hiottu edunvalvonnan prosessitiimissä, hallituksen iltakouluissa, sähköpostikeskusteluissa ja ties missä kahvipöydissä, kun jokin sanamuoto on jäänyt painamaan takaraivoon. Ennen kyselyn lopullista valmistumista on tapahtunut vaikka mitä: Anna on ehtinyt varata kyselytuntitilat (joiden sijoittelun pohdintaan saa myös käytettyä vaikka lopun opiskeluaikansa), graafikko on ehtinyt tehdä tai muokata vanhat markkinointimatskut ja Janne on juonut aika monta kuppia kahvia toimistolla väsäten vaikkapa Jupinaständien aikatauluja KAJ-toimijoille ja hallituslaisille, noin esimerkiksi.

Vielä otsikosta: se on suora lainaus opiskelijakollegani suusta tämän aamun projektipalaverin alussa. Availin läppäriä muistiinpanojen tekemistä varten, ja odoteltiin muita vielä paikalle. Mainitsin tänään käynnistyvät Jupinaviikot, ja sain ylläolevan vastauksen. Pakko tietenkin mainita, että tilannehan on aivan loistava, jos "jupistavaa" ei löydy. Huono puoli siinä onkin sitten se, että mistä palveluiden tarjoajat (eli esimerkiksi JAMKO) tietää olla sörkkimättä jo hyvin toimivia palvelujaan, jos niistä ei saa minkäänlaista palautetta? Onko vaikkapa vähäinen palautteiden määrä merkki siitä, että hommat toimii, vai siitä, ettei opiskelijoita kiinnosta antaa palautetta? Muun muassa tällaisia asioita tullee mietittyä melko tiiviisti seuraavat kaksi viikkoa.

Jos et vielä sitä kyselyä täyttänyt, niin mee jo!

kopo-Paavo






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti