keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Lähtölaukaus vuoteen 2013!

Hyvää tammikuuta kaikille tasapuolisesti meikeläisenkin puolesta.
Tällä viikolla kirjoittana JAMKOn blogissa on itse allekirjoittanut, eli Olli Molander.
Toimin tänä vuonna JAMKOn hallituksen varapuheenjohtajana.

Koko tammikuu ollut jo tähän asti erittäin työntäyteistä aikaa koko JAMKOn porukalle ja
pääsimme ottamaan tällä viikolla (su-ti) osaa Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoiden liiton - SAMOK ry:n vuotuiseen Lähtölaukaus-seminaariin (viittaan tähän myöhemmin vain Lähtis nimellä). Lähtikselle osallistuvat kaikki Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat (joita löytyy siis 26) ja mutamia muiden järjestöjen edustajia, jotka tavalla tai toisella tekevät yhteistyötä opiskelijakuntien kanssa.
Kolmen päivän seminaarissa on esittelyjä, perehdytystä ja verkostoitumista muiden kanssa.

JAMKOn poppoota seminaarin alussa.

 Itse olin risteilyllä toista kertaa ja olikin mukava nähdä vanhoja naamoja muilta paikkakunnilta joihin oli viime vuonna tutustunut. Tietenkin oli myös hieno huomata, että uusia ja aktiivisia toimijoita on sitäkin enemmän mukana rikastuttamassa opiskelijakuntien toimintaa!

Risteilyt ovat tunnetusti rankkaa puuhaa, etenkin kun istuu keskustelemassa isoista asioista, jotka koskevat kaikkia ammattikorkeakouluopiskelijoita. Isoimpina teemoina tänä vuonna olivat mm. AMK-uudistus(ammattikorkeakoululakiin tehtävät muutokset), jota ollaan tänä vuonna ajamassa läpi, sekä YTHS (Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö) -kokeilu, jossa pyritään saamaan kaikille opiskelijoille kattavat tukipalvelut. Kiinnostavia juttuja, mutta en nyt tässä pitkästytä kaikkia pohtimalla niitä, mutta tietysti mielelläni kerron asiasta lisää kaikille kiinnostuneille!

Tänään tuon pienimuotoisen risteilemisen jäljiltä oli kiva palata toimistolle hyvin rentoutuneena ja uutta intoa puhkuen. Työ huraa! -seminaari vei tänään aamupäivän ja siellä katselin hieman hämmentyneenä modernin taide-esityksen aivojen toiminnasta. Vedin edellämainitun shown jälkeen johtopäätöksen, että meikällä toi vasen aivopuolisko taitaa olla niskan päällä. 

Myöhemmin tällä viikolla lisää tekstiä muun muassa koulutusalajärjestön tapaamisesta ja Jälki-istunnosta!

Kuvassa SAMOKin uusi hallitus ja kas kummaa siellä myös JAMKOn viime vuoden puheenjohta Aleksi Kurvi!     (kolmas vasemmalta)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti