maanantai 15. syyskuuta 2014

No mikä sitten on se Edvaprosti?

Iina kirjoitti viime viikolla täällä PalProsta ja ajattelin nyt hieman avata sen vastaparia, Edvaprostia. Edvaprostiin, eli edunvalvonnan ja vaikuttamisen prosessitiimiin kuuluvat: 


  • JAMKOn hallituksen puheenjohtaja Olli,
  • Koulutuspolitiikan vastaava Paavo,
  • KV-tutorvastaava Laura,
  • Sosiaalipoliitikan vastaava Janne ja
  • Tutorvastaava Niina, eli minä!
Lisäksi tarpeen vaatiessa mukana ovat JAMKOn toimiston työntekijät tutor- ja liikuntasihteeri Oona ja edunvalvonta- ja viestintäsihteeri Anna.

Tiimi tapaa säännöllisesti kahden viikon välein ja tapaamisissa käymme tarkemmin läpi oman sektorimme toimintaan liittyviä asioita. Tiimiläiset myös edustavat opiskelijoita erilaisissa työryhmissä. Esimerkiksi itse olin viime viikon perjantaina OPS ja ohjaus -seminaarissa, jossa opettajat ja JAMKin muut toimijat keskustelivat opetussuunnitelmien muutoksista ja ensi vuoden opiskelijoiden valintaperusteista.

Aiheet saattavat kuulostaa puisevilta, mutta minä koin siellä "ahaa!"-elämyksiä henkilökohtaisen opintosuunnitelmani suhteen ja on kaikkien opiskelijoiden edun mukaista, että me opiskelijat istumme kuuntelemassa ja keskustelemassa päätöksistä, jotka vaikuttavat meidän opintoihimme. 

Puhumme usein edunvalvonnasta miettimättä sen tarkemmin, mitä se on? JAMKOn tekemällä edunvalvonnalla tarkoitetaan siis opiskelijoiden hyvinvointiin ja koulutukseen liittyvien asioiden valvomista ja vaikuttamista. 

Järjestämällä erilaisia tapahtumia, hengailuiltoja ja burger partyja pyrimme vaikuttamaan positiivisesti opiskelijoiden hyvinvointiin. Istumalla työryhmissä ja Jupinaviikkojen vastauksilla vaikutamme koulutuksen laatuun. Kaiken toiminnan takana on siis edunvalvonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti