keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Minustako edustajiston jäsen?



Olen toiminut nyt JAMKOn edustajitossa 1,5 vuotta. Aloitin ensimmäisen kerran vuonna 2013 edustajistossa varajäsenenä ollessani toisen vuoden opiskelija. Sen jälkeen siirryin edustajiston varapuheenjohtajaksi kesken vuoden ja nyt olen vuoden 2014 puheenjohtaja. Olen aina ollut kiinnostunut siitä, mitä ympärilläni tapahtuu ja halunnut olla monessa mukana, kuten monet minut tuntevat varmasti ovat huomnanneet, ja näkemässä asioita enemmän kuin pelkästään suorittamalla opinnot ja siirtymällä työelämään, joten edustajistoon pyrkiminen tuntui luontevalta seuraavalta valinnalta. Viimeiset 1,5 vuotta ovat olleet minulle unohtumatonta aikaa. Tänä aikana olen oppinut paljon itsestäni ja tavoistani toimia ja ajanhallinta on muodostunut entistä tärkeämmäksi osaksi omaa elämää.

Mitä edustajisto sitten oikeastaan tekee? Se kokoontuu noin kerran kuukaudessa iltakouluun ja kokoukseen joissa keskustellaan ja päätetään esityslistalla olevista asioista. Kokouksissa noudatetaan normaaleja kokouskäytänteitä, joten edustajisto on hyvä paikka oppia niistä lisää, kuten myös talousarvioista ja toimintasuunnitelmista joita erilaisissa järjestöissä on käytössä. Edustajiston kautta on myös helposti mahdollista päästä erilaisiin työryhmiin, työryhmissä on tarkoituksena esittää opiskelijoiden mielipiteitä työryhmän muille jäsenille ja sitä kautta mahdollisuutta päästä vaikuttamaan vaikkapa ruokaloiden ruokatarjontaan tai mahdollisuus päästä opiskelijajäsenenä mukaan opintotukilautakuntaan tekemään päätöksiä ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opintotukiasioihin liittyen. Ehdolleasettautuminen JAMKOn edustajistovaaleihin alkoi 11.9.

Mitä sitten edustajiston puheenjohtajan arki on? Tällä hetkellä käyn viimeisiä kurssejani, työskentelen ja hoidan JAMKOon liittyvät tehtäväni, joihin kuuluu mm. hallituksen iltakouluihin osallistuminen mahdollisuuksien mukaan sekä edustajiston toiminnan kehittäminen. Osallistun myös noin kerran kuukaudessa JAMKin hallituksen kokouksiin joissa käsitellään koulua koskevia asioita ja käydään läpi esimerkiksi valmistuneiden määriä ja seurataan niitä. Puhjeenjohtajan paikan kautta on ollut hienoa päästä näkemään hieman, mitä korkeakoulussa tapahtuu ja kertomaan omia mielipiteitään asioihin joita JAMKin hallituksen kokouksissa käsitellään.

Pauli
Edustajiston puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti