perjantai 16. marraskuuta 2012

Vuosi liikunnan parissa

Ajellaan Vierumäeltä kohti Jyväskylää, väsynein ja vähän haikein mielin. Opiskelijoiden liikuntaliiton(OLL) liittokokous sinetöi kuluneen vuoden työn opiskelijakuntatyössä. Toki vielä riittää hommia toimistolla, mutta omalla tavallaan tämä oli toimikauteni loppuhuipennus. Vuoden mittaan on tullut hyviä kavereita ja tuttavuuksia, joita on tavattu säännöllisen epäsäännöllisesti sektoritapaamisten ja liikuntatapahtumien merkeissä. Aloin tossa miettimään että menen mihin tahansa vähäkään isompaan kaupunkiin, niin löytyy aina joku tuttu vanhoista opiskelijakentän tyypeistä! Tuntuu ihan mukavalta!

Liittokokous meni meidän kannalta hienosti.
Saatiin kasattua toimivan tuntuinen hallitus kaudelle 2013, ja mikä tärkeintä, AMK-puolen hallitusehdokas, hyvä kaverini ja erittäin pidetty oululainen vaikuttaja Vesa-Ville Väänänen hoiti homman kotiin voittamalla varapuheenjohtajavaalit komein luvuin. Tämän vuoden hallitus hoiti homman hienosti pj Lotte Uutisen johdolla, enkä odota äijäkööriltä tippaakaan löysempää suoritusta, päin vastoin!
OLL julkisti asiasta tiedotteen, jonka voit lukea täältä.
Vessu (Vesa-Ville) vaalipaneelissa, jäätävällä itsevarmuudella


Henkilövalintojen lisäksi tehtiin myös asiapäätöksiä, kuten että opiskelelijahuippu-urheilun koordinointi siirretään olympiakomietean alaisuuteen, jolloin mahdollistetaan tehokkaampi organisaatio tukemaan näitä opiskelijoita, ja OLL:lle vapautuu resursseja laajemman kentän työtä varten.
Lisäksi saatiin isolla porukalla tarkasteltua ensi vuoden suunnitelmia ja piirtää suuntaviivoja tulevan vuoden toiminnalle.
SAMOKin jäsenjärjestöjen, eli opiskelijakuntien yhteen hiileen puhaltaminen oli aukotonta, ja AMK-kentän ääni saatiin kuuluviin suomen suurimmassa opiskelijajärjestössä! Kiitos tästä hyvät virkaveljet!

Mutta ei tätä ilmaiseksi saavutettu!
Torstaina aloitettiin klo 10 itse kokous. Sitten jakauduttiin työryhmiin pohtimaan asioita. Sen jälkeen alettiin haastattelemaan hallituspaikoille hakevia. Pari ruokataukoa oli välissä, mutta muuten paiskottiin hommia aamuyöhön asti. Viiden jälkeen punkkaan kasilta ylös. Hallitusneuvottelijat jatkoi aamu seiskaan ja nukkuivat tunnin.
Perjantaina jatkui meiningit ysiltä, ja kokous saatiin pakettiin yhden aikaan iltapäivällä.
Reissu sisälsi paljon tiukkaa kädenvääntöä, ehkä vähän hampaiden kiristelyäkin. Mutta opin hienon viisauden:
Ihmisten ei tarvitse riidellä, vaikka asiat riitelisivät.

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin(väsyttää) haluan kiittää kaikkia niitä ihmisiä joiden kanssa on saanut työskennellä tämän vuoden aikana. Saavutaan Jyväskylään. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti