tiistai 20. marraskuuta 2012

Kun välität, niin valitat!

Kuten lupasin, tänään puhutaan jupisemisesta! Viime viikolla vietettiin JAMKOn perinteistä Jupinaviikkoa. Tämä kaksi kertaa vuodessa järjestettävä edunvalvontatapahtuma kiertää viikon aikana kaikki JAMKin kampukset ja kerää opiskelijoilta palautetta liittyen opiskeluun, ohjaukseen ja kaikeen siitä väliltä. Kerättiinpä palautetta myös JAMKOn toiminnasta!

JAMKOn hallitus koostaa kaikista annetuista palautteista yksikkö- ja koulutusalakohtaiset raportit käsiteltäviksi JAMKin laatutiimeissä. Kaikki palautteet käsitellään ja valituksilla on vaikutusta! Tiesitkö muuten, että JAMKOn Jupinaviikko on osa JAMKin laadunvarmistusjärjestelmää?


Palautteita opiskelijakunnan toiminnasta tuli useita satoja, joten yksityiskohtaisesti en tässä kirjoituksessa ala niitä ruotimaan, vaan käymme ne yhdessä sosiaalipoliittisen vastaavan Tarleenan kanssa läpi ja koostamme kattavan vastauksen opiskelijoiden luettavaksi loppuvuoden aikana. Tässä kuitenkin muutamia mitkä tahdoin erityisesti nostaa keskusteluun:

"JAMKO Cafén käyttö selkeämmin iltakäyttöön ja voisi infota kuinka sitä voisi itse varata käyttöön ja kuinka voisi esimerkiksi katsoa screeniltä leffoja tai vastaavaa."

Tässäpä infoa: JAMKO Caféta voivat yksittäiset opiskelijat/opiskelijaporukat, koulutusalajärjestöt ja ulkopuoliset varata omaan iltakäyttöön seuraavasti: lähetä sähköpostia osoitteeseen jamkocafevaraukset(at)jamko.fi ja ilmoita milloin haluaisit kahvilaa varata ja kuinka pitkäksi aikaa. Kahvilasta voi tilata myös halutessaan tarjoilut ja kahvilan ollessa suljettu saa omiakin eväitä tietenkin tuoda (poislukien alkoholijuomat). Kerro viestissäsi myös mikäli tarvitset videotykkiä/tietokonetta käyttöön (esim. sitä leffan katsomista varten). Jos kahvila on haluamanasi ajankohtana vapaa, vahvistamme varauksesi sinulle sähköpostitse! JAMKO kannustaa opiskelijoita hyödyntämään kahvilaa omana olohuoneenaan myös ilta-aikaan! :) 



"Ensimmäisenä tulee mieleen toimiston/jäsenpalveluiden aukioloajat. Etenkin syksyn ruuhkassa tuntui hassulle, että toimisto oli aina kiinni ruokatunnin, vaikka useimmiten siellä istui kaksi ihmistä käsittelemässä opiskelijakorttiasioita ym. Eikö näiden kahden työntekijän ruokailuja voisi porrastaa, että toimiston aukioloon ei tulisi katkoksia juuri pahimmilleen ruoka-aikana, jolloin suuri osa opiskelijoistakin juuri toimistolla asioi."

Toimistollamme työskentelee opiskelijakorttiasioiden parissa opiskelijasihteerimme Paula. Paulan apuna toimivat syksyn kiireisimpään ruuhka-aikaan JAMKOn hallituksen jäsenet toimistoapulaisina vuoropäivin. Tämä toinen henkilö joka syksyisin opiskelijakorttiasioissa avustaa on hallituksen jäsen, eikä siis omaa tarvittavaa koulutusta tai tietotaitoa opiskelijakorttiasioissa, eikä näin ollen pysty työntekijäämme tauottamaan. Toimistoapulainen lähinnä neuvoo jonottajia uusimaan jäsenyytensä netissä, avustaa tarvittaessa jäsenyyden uusimisessa, etsii Paulalle opiskelijan nimellä kortteja valmiiksi jne. Jonoja voi kuitenkin helpottaa syksyisin suosimalla asiointia aamupäivällä ja uusimalla jäsenyytensä hyvissä ajoin syksyllä; toimistomme aukeaa jo ennen koulujen alkamista, tällöin ei jonojakaan juuri ole :) . 

"Olisi kiva tietää enemmän, minkälaisissa asioissa voin kääntyä opiskelijakunnan puoleen"

Meidän puoleemme voit kääntyä asiassa kuin asiassa! Jos kohtaat ongelmia opiskeluun tai sen laatuun liittyvissä asioissa, käänny kopon puoleen (kopo(at)jamko.fi), opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä asioissa sinua auttaa sopo (sopo(at)jamko.fi)! Jos tahdot mukaan bileiden järjestämisessä tai sinulla on loistoidea mitä tahtoisin JAMKOn toteuttavan on huvi- ja kulttuurivastaava oikea ihminen (vapaa-aika(at)jamko.fi). Myös toimistolla saa tulla käymään ja juttelemaan asioista, ja hallituksen jäseniä saa aina nykiä hihasta. Hallituksen jäsenten naamat ja yhteystiedot löydät täältä !


"Opiskelijan tulisi olla helpompi osallistua esimerkiksi tapahtumien ja 'tempausten' järjestämiseen, nyt se on lähes pelkästään hallituksen/edustajiston ja tutoreiden hyppysissä"

Tämä palaute on kuultu ja sisäistetty! Ensivuonna tulemme uudistamaan tapahtumien järjestämistä ja avaamaan hakuprosessia yksittäisten tapahtumien kohdalla. Tällä hetkellä tapahtumia pääsee järjestämään vapaa-aikatiimin sekä IC-tiimin kautta, mutta ensivuonna helpottuu! Stay tuned! 

"Edunvalvontaa voitaisiin myös hieman tuoda enemmin esille tavan tallaajille, sillä se on hieman hämärä käsite monille"

Edunvalvonta, tuo lempilapseni! Edunvalvonta on kaikessa yksinkertaisuudessaan työtä joka tähtää kokonaisvaltaisesti hyvinvoivaan opiskelijaan. Kehitimme tästä sopo-vastaava Tarleenan kanssa tänä vuonna ns. Pertti/Petra-perusopiskelijamallin: Edunvalvonnan tavoite on että Pertti/Petra saa laadukasta koulutusta ja ohjausta, hän asuu edullisesti ja syö laadukasta opiskelijahintaista lounasta. Hänen opintotukensa kannustaa häntä opiskelemaan ja turvaa toimeentulon, ja hän on oikeutettu laadukkaisiin opiskelijaterveydenhuollon, opintopsykologin ja oppilaitospapin palveluihin. Kaikki on hyvin ja elämä mukavaa! Mahdollisissa ongelmatilanteissa häntä auttaa mm. opiskelijakunnan loistavat edunvalvontavastaavat! Tämä on se mihin edunvalvonnalla tähdätään. Enemmän tietoa opiskelijoiden edunvalvonnasta JAMKOssa löydät täältä . Voit myös aina ottaa yhteyttä JAMKOn edunvalvontavastaaviin osoitteella edunvalvonta(at)jamko.fi 



"Palveluita tulisi monipuolistaa niin, ettei tapahtumat kohdistuisi vaan tietylle ryhmälle (eli tapahtumia joissa ei käytetä alkoholia, kiitos!)"

JAMKO järjestää jatkuvasti myös alkoholittomia tapahtumia, tiedot kaikista tapahtumistamme löydät täältä . Tänä vuonna olemme järjestäneet alkoholittomina tapahtumina mm. peli-iltoja, speed datingia, Hengailuiltoja, liikunnalliset "Tursajaiset" eli Liikkujaiset, Hyvinvointiviikon ja paljon muita! Tiedotamme tapahtumistamme ensisijaisesti nettisivuillamme (ks. linkki ylempänä), mutta myös ilmoitustauluilla, Facebookissa ja sähköpostiin lähetettävällä viikkotiedotteella. Valinnanvaraa siis löytyy kyllä ja pyrimme siihen että tapahtumissa löytyisi jokaiselle jotakin! 

Tässäpä noin ensialkuun muutamia pohdintojani ja vastauksia sellaisiin aiheisiin jotka toistuivat useissa palautteissa. Loppuvuodesta onkin sitten luvassa oikein urakalla vastauksia, kun paneudumme Taran kanssa kaikkiin annettuihin palautteisiin ja pyrimme niihin parhaamme mukaan vastaamaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti