tiistai 3. syyskuuta 2013

Mikä ihmeen korkeakoululiikunta?


Syksy ja opinnot ovat  pikkuhiljaa startanneetja niin starttaa kauan odotettu korkeakoululiikunta. Tällä viikolla JAMKOn blogin tahtipuikkoja heiluttelee liikuntasihteeri Henna. Tulin taloon toukokuussa, kun kampusalue alkoi vihertää, jatkoin työtä kesäkuussa, kun lähestulkoon koko talo hiljeni, lomailin heinäkuussa, palasin vielä melko hiljaiseen taloon elokuussa ja olen nyt saanut  muutamana päivänä pikavilauksen siitä, miltä tulevat viikot syyskuussa näyttävät. Vilinää siis riittää niin JAMKOn toimistolla kuin maanantaina alkaneen Korkeakoululiikunnan tuntien pyörittämisessä. Mitä se Jyväskylän korkeakoululiikunta oikein on?






Korkeakoululiikunta on Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja yliopiston yhteinen projekti, jonka tavoitteena on luoda yhteiset liikuntapalvelut molempien korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytännössä ensimmäisessä vaiheessa, syksyllä 2013 se tarkoittaa, että:

Opiskelijoiden liikuntatarjotin laajenee. Ensi vaiheessa korkeakoululiikunta tarkoittaa samaa kuin 66 viikkotunnin ryhmäliikuntakalenteri ja 7 yhteistä vapaavuoroa. Tunteja tarjotaan ammattikorkeakoulun Rajakadun liikuntasalissa ja yliopiston Seminaarinmäen kampusalueella. Kalenterissa on tunteja kuutena päivänä viikossa aamuisin, iltapäivisin ja iltaisin. Korkeakoululiikunta lanseeraa uusina viikkotunteina mm. joogan ja BodyBalancen monien tuttujen ja suosittujen tuntien lisäksi. Tarjonnasta löytyy sopivia tunteja niin vasta-alkajille, uusia lajiaan etsiville, miehille, naisille, liikuntaa harrastaneille, koreografisista tunneista pitäville kuin liikuntaan vasta tutustuville. Tunnit on tarkoitettu molempien korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Yhteistyö yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa lisääntyy. Paitsi paikkojen ja ohjelman osalta, yhteistyö tiivistyy korkeakoulujen ja oppilaskuntien kesken. Korkeakoululiikunnan lähtölaukaus koettiin eilen tiistaina, kun soutujoukkueet mittelivät voimistaan. Kilpailu oli toisinto viimevuotisesta, sillä voittoon ylsivät JAMKin henkilökunnan joukkue ja JYYn opiskelijakunnan joukkue.


http://www.korkeakoululiikunta.fi/kuvat/karusellikuvat/kuva2


Oletko sinä kiinnostunut luomaan yhteistä korkeakoululiikuntaa? Voit tulla aina mukaan ohjaajaksi, aktiiviseksi tunneilla kävijäksi, satunnaiseksi osallistujaksi, palautteen antajaksi tai ihan miksi vain, mitä emme ole vielä osanneet aavistakaan. Tuo ideasi ja palautteesi meidän tietoon korkeakoululiikunnan facebook -sivuilla, kotisivuijen palautelomakkeella tai lähettämällä suoraan sähköpostia osoitteeseen: korkeakoululiikunta@jyu.fi


Tsekkaa kotisivut:                      www.korkeakoululiikunta.fi
Tykkää faceboookissa:             Jyväskylän korkeakoululiikunta
Seuraa twitterissä:                    @korkeakoululiik




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti