torstai 5. syyskuuta 2013

Testissä torstaiaamun joogavenyttely

Mikä sen ihanampi tapa aloittaa aamu kuin kroppaansa liikuttamalla? Korkeakoululiikunta tarjoaa tänä syksynä viisi aamun tuntia, jolloin opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus päästä liikkumaan ennen tai kesken työ- tai opiskelupäivän. Ohjelmassa on erityisesti kroppaa avaavia ja mieltä rentouttavia joogavenyttely- ja joogatunteja mutta tiistaiaamuisin pääsee myös hikoilemaan pumppitunnilla.

Viime vuosina omat liikuntahetkeni ovat sijoittuneet pääsääntöisesti iltaan opiskelu- ja työaikatauluistani johtuen. Tänä syksynä korkeakoululiikunnan tuntien myötä minun on mahdollisuus liikkua myös aamuisin, ja sen mahdollisuuden aion hyödyntää. Yksi viikottainen aamun liikuntatuokio voi tuoda virtaa paitsi päivään, myös koko viikkoon.On ihana tietää, että voi pyhittää yhden aamun itseään varten. Se on kuin antaisi pienen lahjan itselleen, hyvinvoinnilleen ja jaksamiselleen.

Vaikka työ veisi mennessään ja päivät tuntuvat kiireisiltä, ei omaa hyvinvointia ja jaksamistaan ole syytä unohtaa kiireenkään keskellä.Päätin antaa itselleni hengähdyshetken viikon kiireistä torstaiaamun joogavenyttelytunnilla. Jo ajatus aamun liikunnasta piristi mieltäni eilen ja on antanut rennon olon koko päivään tänään.



Joogavenyttely tunti alkamassa klo 9.00


Joogavenyttely

Rauhallinen tunti, jossa keskitytään kehon ja mielen hyvinvointiin. Tunnilla yhdistetään joogasta tuttuja liikkeitä ja muodostetaan niistä liike- ja venytyssarjoja. Tunti parantaa liikkuvuutta ja lihastasapainoa. Tunti päätetään rentoutukseen. Ohjelman suunnittelusta vastaa Merja Kalaja.

Koreografinen taso: helppo, intensiteetti: kevyt


Joogavenyttely alkoi rauhallisissa tunnelmissa selinmakuulta tähtiasennosta tai vapaavalintaisesta makuuasennosta. Lähdimme hiljalleen liikuttamaan kehoa: käsien- ja olkienpyöritykset rentouttivat jäykkiä hartioita ja selkää ja jalkojen avaukset istumisesta jäykistyneitä lihaksia. Tunti siirtyi hyvin rauhallisessa temmossa kohti hieman dynaamisempia liikkeitä ja joogasta tuttuja asanoita: alaspäin katsova koira ja soturiasento tulivat ainakin tutuiksi. Loppupuolella venyteltiin ja tehtiin ihanastti rintarankaa ja selkää avaavia kiertoja. Tunti päättyi loppurentoutukseen. Saliin kannattaa ottaa mukaan lämmintä vaatetta, sillä aamuisin tila on viileä. Aamun tunnit ovat mahtavia startteja päivään, joita suosittelen muidenkin testaamaan!

Korkeakoululiikunnan aamutunnit:

Ti klo 8 Joogavenyttely (VS)
Ti klo 9 Pumppi (VS)
To klo 8 Joogaa aloittelijoille (JAMK)
To kklo 9 Joogavenyttely (VS)
Pe klo 8 Joogaa aloittelijoille (RS)

 Paikat:

VS = Voimistelusali, Liikunnan rakennuksessa Seminaaerinmäellä
JAMK = Liikuntasali Rajakadulla (Rajakatu 35), ammattikorkeakoulun pääkampuksella
RS = Rytmiikkasali, Liikunnan rakennuksessa Seminaarinmäellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti