maanantai 16. syyskuuta 2013

Mikä ihmeen edustajisto?

Kuten olet toivottavasti huomannut, edustajistovaalit ovat alkaneet ehdolleasettautumisella. Kampuksilla on ständejä ja joku on saattanut kysyä sinulta: "Lähdetkö edustajistoon?"

Vai etkö ole kuullutkaan? Ei hätää. Ajattelin hieman kertoa mikä ihme se edustajisto oikein on.

Edustajistolla on virallisia tehtäviä, koska edustajisto on opiskelijakunnan ylin päättävä toimielin. Mutta mitä se edustajisto sitten ihan oikeasti tekee? Ja mitä tarkoittaa olla edaattori?

Edustajistossa et ole yksin, eikä haittaa jos sinulla ei ole kokemusta politiikasta. Parasta on, jos sinua kiinnostaa opiskelijoiden asiat ja kaikki mikä opiskeluun liittyy. Lisäksi jos sinusta tuntuu, että haluat vaikuttaa asioihin ja sinulla on mielipiteitä, on edustajisto ehdottomasti sinun paikkasi.

Muunmuassa Dynamon kampus sai bioroskikset Vihreän listan aloitteesta osana kierrätystä koskevaa aloitettaan. Edustajistotyöskentely ei siis ole mitään jäykkää jargonia, vaan oikeasti opiskelijoita koskettavien asioiden parissa työskentelyä.

Lisäksi voin sanoa, että jos aika ei riitä opiskelujen tai vaikka harrastusten takia opiskelijakunnan hallitukseen, vaatii edustajisto muutaman illan kuukaudessa iltakouluineen ja kokouksineen ja olet silti vaikuttamisen ytimessä.

Ehdolleasettautumista varten voit ottaa yhteyttä esimerkiksi omaan koulutualajärjestöön (MatkaRaTa, Konkurssi, Jasto, JIO, Jammaus, Tarmo) ja tiedustella onko heillä vaaliliittoa. Heillä on lisäksi lisätietoa ja kokemusta edustajistossa toimimisesta.

Lähde siis ihmeessä mukaan, sillä kaiken vaikuttamisen riemun lisäksi tapaat huipputyyppejä ja saat unohtumattomia kokemuksia, sekä olet ensimmäisten joukossa kuulemassa, mitä kaikkea opiskelijoihin liittyvää tapahtuu.

Terkuin
Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti