keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kuntavaalien startti

Moikka

Kuntavaalit. Nehän on jo ihan kohta. Puolueet ovat jo omat ehdokkaansa asettaneet ja kohta ehdokkaat alkavat näkyä myös Jyväskylän keskustassa omine vaalimateriaaleinen. Tavoitteet on asetettu ja kova työ alkaa. Pitkiä päiviä feissaamassa ihmisiä, tapaamassa muita ehdokkaita, osallistumista vaalipaneeleihin yms. Kovan työn se vaatii, että pääsee haluamalleen paikalle. Hyvä näin. Toivottavasti se sitten myös motivoi tekemään töitä vaalien jälkeen.

JAMKO ja JYY ovat yhdessä pohtineet opiskelijoille tärkeitä asioita kunnallisvaaleja ajatellen. Opiskelijoille tärkeitä asioita Jyväskylässä ovat mm. toimiva ja edullinen julkinen liikenne, kattava kevyenliikenteen väylien verkosto, viihtyisä keskusta ja monipuoliset kulttuuri- ja liikuntapalvelut. Näitä pyrkimyksiä edistämällä uskomme, että Jyväkylä voi kehittää opiskelijakaupunki-brändiään. Se tekee Jyväskylästä entistä kilpailukykyisemmän koulutusmarkkinoilla Suomessa.

Toinen vaihe Jyväskylässä on saada opiskelijat jäämään kaupunkiin valmistumisen jälkeen. Tätä tarkoitusta tukemaan tulee Jyväskylässä tunnistaa opiskelijoiden potentiaali tulevina oman alansa ammattilaisina. Ammattilaiseksi kasvu vaatii opiskelun lisäksi oman alan työkokemusta. Opiskelijoiden tulee saada koulutustaan vastaavia ja tukevia työ- ja harjoittelupaikkoja. Mikäli Jyväskylä pystyy näitä opiskelijoille tarjoamaan on suuri todennäköisyys, että opiskelija myös jää Jyväskylään valmistumisensa jälkeen.

Eikö se nyt olisi sekä opiskelijan etu, että myös Jyväskylän korkeakoulujen, yritysten ja Jyväskylän kaupungin etu? No kyllä on. JAMKO ja JYY pitävät huomenna meteliä opiskelijoiden vaaliteemoista keskustassa. Tuu moikkaan meitä ja haastamaan omilla ajatuksillasi.

Se vaaleista tällä erää. Nyt hommat jatkuu OPS-ja Ohjaus työryhmän tapaamisella ja sen jälkeen suunitellaankin vielä ensi viikon Haalarikastajaisia. On muuten kovat bailut tulossa.

Stay tuned for more!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti