maanantai 4. elokuuta 2014

Lukuvuosi lähtökuopissaan

Hei vain, olen Anna, JAMKOn viestintä- ja edunvalvontasihteeri, ja saan kunnian käynnistää tämän lukuvuoden ensimmäisen blogiviikon. JAMKOn blogin kautta pääset kurkistamaan JAMKOn toimintaan ja opiskelijaktiivien elämään jokaisen toimijan näkökulmasta aina vuoroviikoin.


Vaikka kesä hellii vielä kohutuilla kuubalaisilla helteillä, jäätelö sulaa sormiin ja illalla rantahiekkaa pudistellaan housun taskuista, alkaa syksy häämöttämään häivähdyksenä alitajunnassa. Myös JAMKOn toimistossa alkaa pikkuhiljaa käymään vilske, vaikka viime viikolla lomilta palatessani Pääkampus oli suhteellisen hiljainen. On oikeastaan aika mukavaa palata ennen muita töihin, sillä silloin voi laskeutua arkeen huomattavasti leppoisammin. Olisin helisemässä jos hyppäisin kelkkaan vaikka vasta orientaatioviikolla. Näin ehtii itsekin orientoitumaan tulevaan syksyyn ja miettimään keväällä tehtyjä töitä ja tavoitteita. Olen aina sopinut hyvin koulumaailman rytmiin ja minulle syksy on ollut aina uudistumisen, uuden ja uudelleen aloittamisen aikaa, kun taas jotkut tekevät radikaaleja elämänmuutoksia aina vuoden vaihteessa. Ehkä siksi, että pieni tauko antaa etäisyyttä ja perspektiiviä omaan työhön ja on jälleen voimia tarttua toimeen. Nyt huomaa, miten voisin tehdä asioita paremmin, helpommin ja siten, että niistä olisi enemmän hyötyä. Yksi parhaista asioista työssäni on se, että vaikka tietyt asiat toistuvat, niitä on aina mahdollista kehittää eteenpäin ja kehittyä samalla itse. Varsinkin nyt näen sen selvemmin, sillä olen tänään työskennellyt JAMKOssa tasan vuoden ja viihtynyt paremmin kuin hyvin. Syynä ovat juuri monipuoliset työtehtävät, kehittämisen ja kehittymisen mahdollisuudet ja aivan huiput työtoverit. Vielä ei ole mikään ponnistus tehdä asioita paremmin kuin vuosi sitten, sillä silloin olin hukassa kuin ekaluokkalainen, mutta lukuvuosi onkin vasta lähtökuopissa ja mahdollisuuksia on runsaasti.     


Elokuu kuluu JAMKOn toimistolla syksyn toimintoja valmistellessa ja ehkä uhraamme ajatuksia jo tulevallekin vuodelle. Omalla työlistallani tänä syksynä ovat muun työn ohella JAMKOn verkkosivujen uudistamisen loppuun vieminen, uuden edunvalvontakirjeen lanseeraus, työskentely Edustajistovaalien, Jupinaviikkojen ja työelämäpäivä “Työelämätreffien” parissa. Näistä kuulette varmasti lisää lähempänä. Lisäksi laitamme panoksia syksyisin ruuhkautuvaan jäsenpalveluun. JAMKOn toimiston jäsenpalvelussa tulee syyskuussa olemaan opiskelijasihteerimme Paulan lisäksi yksi henkilökuntamme jäsenistä, joten lukuvuositarrat, liikuntatarrat, uudet opiskelijakortit ja vaihtareiden survival kitit liikkuvat sutjakkaammin. Lisäksi jäsenpalvelupisteet jalkautuvat syyskuussa myös muille kampuksille viime syksyn tapaan, ja pääsemme tapaamaan opiskelijoita Rajakadun lisäksi myös Dynamolla, Musiikilla, Tarvaalassa ja Tiimi-Akatemialla.

Aktiivinen syksy luvassa, aivan mahtava juttu! En malta odottaa, että lukuvuosi käynnistyy kunnolla ja pieni vilske vaihtuu hulinaksi. Ennen sitä hulinaa nykyisten jäsenten kannattaa ottaa varaslähtö syksyyn ja hoitaa JAMKOn jäsenasiat kuntoon kipaisemalla uusi lukuvuositarra toimistolta, kun on ensin uusinut jäsenyyden JAMKOn verkkosivujen kautta. Sitten vain jätskikiskan kautta rannalle ottamaan ilo irti lämpimistä ilmoista.

Anna
Viestintä- ja edunvalvontasihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti